Ghid turistic Dili

Recomandat pentru: puncte de interes, situri religioase, arhitectura, arta, cladiri administrative, monumente, panorama

Despre Dili

Cel mai mare oras din Timorul de Est, Dili, se afla pe coasta de nord a tarii si este o destinatie turistica cel putin interesanta, daca va aflati in cautarea unui loc incantator si linistit pentru a petrece un concediu relaxant. Atentia turistilor este captata de contrastul din zona centrala a orasului, foarte moderna, si intinse zone parca uitate de lume, in apropierea litoralului, un loc perfect pentru amatorii de scuba diving. De altfel, plajele de aici iti dau sentimentul ca te afli singur pe insula, unde va puteti misca in voie, fara a fi deranjat de aglomeratia specifica marilor resorturi turistice.

Pe de alta parte, o plimbare prin capitala Dili va dezvaluie cladiri intreresante, restaurante si cafenele amenajate in decoruri idilice, pe faleza, dar si monumente ce amintesc de evenimentele istorice foarte tuulburi ce au marcat tara in urma cu doar un deceniu. Pentru a afla mai multe despre istoria locala, vizitati Dare Memorial, ridicat in memoria victimelor celui de-al doilea razboi mondial.

Pentru un bronz perfect sau pur si simplu pentru a admira cel mai frumos apus, nu ratati o plimbare pe plaja Areira Branca, situata intr-un decor natural de vis, cu vegetatie tropicala superba, in timp ce pentru mai multa culoare mergeti in Piata Hali Laram, de unde va puteti procura fructe si legume proaspete.