Informatii utile Timorul de Est

Date generale


Capitala: Dili
Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Portugheza
Fus orar: GMT 09:00
Religie: Crestini (99.6%), Alte religii (0.4%)

Timorul de Est este recunoscuta pentru


arhitectura
arta
cladiri administrative
situri religioase
monumente
panorame
puncte de interes

Cand este indicat sa vizitati Timorul de Est

Timorul de Est beneficiaza de o clima tropicala, iar temperaturile se situeaza inte 30 si 34 grade C, iar cele mai scazute temperaturi nu depasesc 20ºC. Cele mai calduroase luni din an sunt octombrie, noiembrie si decembrie. In timpul sezonului cald (mai – noiembrie) temperaturile sunt placute. Vegetatia luxurianta de pe coasta de nord este cu adevarat impresionanta in aceasta perioada. In sudul si centrul tarii, in special, in zona muntoasa, se inregistreaza precipitatii in timpul sezonului cald.

Temperaturi medii lunare in Timorul de Est

Perioada ideala pentru a va programa vacanta in Timorul de Est este din mai pana in decembrie. Din decembrie pana in aprilie se inregistreaza precipitatii importante, iar drumurie sunt aproape impracticabile in aceasta perioada. Unele regiuni se confrunta cu mari inundatii in aceste luni. Zona muntoasa din regiunile sudice ale tarii este acoperita cu paduri de eucalipt si salcami. Aici temperaturile, in timpul zilei, sunt foarte ridicate si scad, semnificativ, in timpul noptii.

Ce sa luati in bagaje

In general, este bine sa aveti la voi haine cat mai comode, usoare, deschise la culoare, care sa va ajute sa va miscati in voie si optati pentru materiale naturale, bumbac si in. Aduceti si incaltaminte cat mai comoda, sandale, pantofi sport. Nu uitati, produsele de igiena personala, costumul de baie, creme de protectie solara, ochelari de soare, solutii de protectie contra tantarilor, un binoclu, o harta cat mai detaliata a tarii, o lanterna, o trusa de prim ajutor si camera foto.

Alegeti tinute confortabile, dar nu extravagane. Barbatii ar trebuie sa poarte pantaloni lungi, iar doamnele sa nu poarte fuste sau pantaloni scurti. Tricourile cu maneca scurta/lunga sunt potrivite pentru ambele sexe. Un pulover pentru calatoriile montane, unde temepraturile sunt mai scazute, este foarte potrivit. De asemenea, nu uitati o jacheta impermeabila pentru zilele ploioase.

Viza turistica in Timorul de Est

Pentru a calatori in Timorul de Est, aveti nevoie de viza care se obtine in sistem VOA si se acorda cu o durata de minimum 30 de zile si maximum 90 de zile. Taxa de emitere a vizei de 30 de zile este de 30 USD. Asigurati-va ca pasaportul dvs are o valabilitate de minimum 6 luni de la intrarea in tara si ca dispuneti de cel putin o fila libera unde sa va fie trecuta viza.

Timorul de Est