Cum se ajunge in Togo

Calatoria cu avionul in Togo

Intre Togo si cele mai importante orase din vestul Africii sunt efectuate curse care au ca destinatie Kolokope Airport, Tokonin Airport, Sokode Airport sau Akpaka Airport. Totusi, singurul aeroport din Togo deschis curselor internationale este Tokoin Airport situat un Lomé, unde, alaturi de Air Senegal, Air Burkina si Ethiopian Airlines, din Europa zboara Air France. Calatoria de la Bucuresti pana la Lomé este destul de lunga, avand in vedere ca zborul dureaza aproximativ 15 ore si trebuie sa faceti escale, la Frankfurt si Bruxelles.

Calatoria cu autocarul in Togo

Exista numeroase mijloace de transport la care puteti apela pentru a vizita cele mai importante destinatii turistice din Togo. Cele mai intalnite sunt microbuzele, care pot transporta pana la 8 persoane. Acestea au si curse in tarile vecine. Autostrada Trans – West – African traverseaza Republica Togoleza si face legatura cu statul Benin si Nigeria in est, dar si intre Ghana si Coasta de Fildes, in vest. Exista cai rutiere destul de bine intretinute intre Togo si Burkina-Fasso.

Calatoria cu masina in Togo

Majoritatea drumurilor rutiere, la nivel local si regional, sunt destul de slab intretinute. Drumurile rurale sunt acoperite cu pamant si devin de cele mai multe ori inaccesibile in sezonul ploios. Autoturismul se conduce pe partea dreapta a sensului de deplasare, iar localnicii au o maniera de a conduce destul de haotica, in conditiile in care pietonii circula de cele mai multe ori pe partea carosabila. In general, daca va decideti sa faceti excursii pe cont propriu, e bine sa dispuneti de un autoturism de teren bine echipat. Semnalizarea rutiera este destul de redusa, ceea ce inseamna ca trebuie sa circulati cu mare atentie, mai ales pe timpul noptii. In general, autostrazile din regiunile de coasta sunt singurele unde se poate circula in conditii de siguranta. In Togo, turistii romani au nevoie de permis de conducere international pentru a conduce masina.