Informatii utile Togo

Date generale


Capitala: Lom
Moneda: Franc CFA BCEAO (XOF)
Limba oficiala: Franceza
Fus orar: GMT 00:00
Religie: Crestini (43.7%), Musulmani (14%), Alte religii (42.3%)

Togo este recunoscuta pentru


arta
cladiri administrative
cultura
expozitii
muzee
puncte de interes

Cand este indicat sa veniti in vacanta in Togo

Togo beneficiaza de o clima tropicala in zona de sud si conditii de semidesert in partea de nord. Media anuala a temperaturii se situeaza inte 23° si 32°C, in sud, in timp ce in nordul este mai cald, cu temperaturi ce pot ajunge pana la 40°. Sudul este traversat de doua sezoane ploioase, primul debuteaza in martie si dureaza pana in iulie si altul care debuteaza la sfarsit de septembrie si dureaza pana in noiembrie.

De-a lungul zonei de coasta, temperaturile variaza intre 23°si 29°C, in timp ce in regiunile centrale acestea se situeaza ajung pana la 38°C. O vacanta ideala in zona de coasta poate fi stabilita intre decembrie si martie. Togo este ideal de vizitat intre noiembrie si aprilie. Deosebit de cald este intre martie si mai, iar luna iunie este cea mai ploioasa.

Temperaturi medii lunare in Togo

Ce sa luati in bagaj

Ca pentru orice vacanta intr-o tara africana, din bagajul vostru pentru un concediu in Togo nu trebuie sa lipseasca hainele din fibre naturale, in si bumbac, solutiile de protectie solara si cele contra insectelor, dar si ochelarii de soare si incaltaminte cat mai comoda. Nu uitati un kit de prim ajutor, articolele de igiena personala, o jacheta impermeabila si un pulover pentru noptile mai racoroase. Nu se stie cand aveti nevoie de o lanterna (baterii de rezerva), mai ales ca penele de curent sunt destul de frecvente.

Viza turistica pentru Togo

Turistii romani care doresc sa-si petreaca vacanta in Togo pot obtine viza de intrare in tara la sosirea pe aeroport. Aceasta se acorda numai cu o valabilitate de 7 zile si pentru eliberarea careia trebuie sa achitati un tarif de 35 USD. Pentru eliberarea vizei, aveti nevoie de un certicat medical care sa ateste ca ati facut tratamentul de preventie a febrei galbene, sa prezentati biletul de avion dus-intors si 3 fotografii tip pasaport.