Informatii utile Lome

Date generale


Moneda: Franc CFA BCEAO (XOF)
Limba oficiala: Franceza
Fus orar: GMT 00:00

Lome este recunoscuta pentru


puncte de interes
muzee
plimbari in aer liber
arta
cladiri administrative
cultura

Cand este indicat sa vizitati orasul Lome

Climatul din Lome este in general tropical, cu temperaturi ce se incadreaza intre 23 si 30 de grade Celsius. Exista doua sezoane ploioase, primul intre aprilie-iulie si al doilea in perioada septembrie-noiembrie, insa precipitatiile nu sunt abundente.

Temperaturi medii lunare in Lome, Togo

Ce sa luati in bagaj

Temperaturile sunt placute in Lome, asa ca cel mai bine este sa luati la dumneavoastra haine usoare, de primavara. O jacheta si incaltamintea confortabila sunt binevenite.

Modalitati de plata in Lome

Moneda de schimb din Lome este Francul Comunitatii Financiare Africane, notat cu CFA sau XOF. Un dolar american este echivalentul a aproape 500 de franci, iar un euro este echivalentul a 656 de franci.

Transportul in Lome

Scuterele sunt foarte populare in ceea ce priveste transportul in Lome. O asemenea cursa va costa 300CFA. O cursa cu taxiul costa intre 500 si 2000 CFA, in functie de distanta parcursa.

Posibilitati de cazare in Lome

Preturile camerelor la hotelurile decente se incadreaza intre 16.000 si 18.000 CFA. Dintre unitatile de cazare va recomandam 2 Fevrier Sofitel Hotel, Hotel Bellevue, Hotel Cote Sud, Hotel Sarakawa, The Galion, My Diana si Mammy’s.

Shopping in Lome

In Grand Market veti gasi tot felul de lucruri, de la legume, fructe si peste pana la genti de voiaj si produse naturiste. La primul etaj se afla Nana Benz, un magazin de haine.

O alta piata din Lome este Fetish Market, unde veti gasi obiecte si produse asociate cu practicile voodoo.

Viza turistica pentru Lome

Cetatenii romani care calatoresc in Lome (sau oriunde in alt oras din Togo) au nevoie de viza turistica.