Informatii utile Tonga

Date generale


Capitala: Nuku
Moneda: Pa
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT 13:00
Religie: Crestini (98.9%), Alte religii (1.1%)

Tonga este recunoscuta pentru


observarea balenelor
plaja
gradina botanica
gradini
pescuit
pestera
relaxare

Cand este indicat sa veniti in vacanta in Tonga

Tonga beneficiaza de o clima tropicala, cu temperaturi medii de 28°C, iar lunile ideale pentru un concediu sunt cele specifice anotimpului uscat, respectiv, mai-octombrie. Intre decembrie si aprilie se inregistreaza cantitati importante de precipitatii, ceea ce ar putea sa va compromita multe din planurile de vacanta.

Temperaturi medii lunare in Tonga

Ce sa luati in bagaj

Limitati-va la strictul necesar si alegeti tinute confortabile din materiale subtiri. Evitati transparenta mai ales in afara resorturilor turistice, cand va plimbati prin oras sau serviti cina la restaurant. Localnicii adopta tinute dintre cele mai modeste. In regiunile rurale incercati sa respectati traditiile locale. Ca pentru orice vacanta la plaja, in afara de produsele de igiena personala, adaugati cremele de protectie solara, o palarie cu boruri largi si solutii de protectie contra insectelor. Pentru orice eventualitate, nu uitati o jacheta de ploaie si incaltaminte corespunzatoare pentru excursiile montane.

Transportul in Tonga

In general, autobuzele circula in intervalul 08.00 -17.00 si nu au statii fixe. Aspectul pozitiv este ca atat localnicii cat si soferii de autobuz vor fi intotdeauna dispusi sa va ajute cu informatii in caz de nevoie. Exista si cateva microbuze care circula pe insula Tongatapu si care acopera, de regula, rutele mai indepartate. Exista si un sistem destul de eficient de transport cu feribotul, dar acesta este folosit cu precadere de localnici, avand in vedere conditiile limitate de confort. Serviciul de feribot este amenajat golful Queen Salote, situat in capitala Nuku’alofa.

Daca doriti sa explorati insula pe cont propriu, puteti inchiria un autoturism de la companiile de profil, dupa ce ati obtinut un permis de conducere local, eliberat de politia din Nuku’alofa, in baza permisului international. Aici, masina se conduce pe partea stanga a sensului de mers, dupa model britanic si in ce priveste infrastructura drumurilor, aceasta este acceptabila, in conditiile in care viteza maxim admisa este de 40km/h. Taxiurile sunt destul de numeroase, mai ales in Tongatapu. Pentru ca nu sunt prevazute cu aparate de taxat, este necesar sa conveniti pretul cursei cu soferul, inainte de a porni la drum.

Viza turistica in Tonga

Pentru a va petrece vacanta in Tonga nu aveti nevoie de viza, daca sejurul vostru nu depaseste o luna de zile. La sosirea pe aeroport trebuie sa prezentati pasaportul, biletul de intoarcere si rezervarea de la hotel.