Ghid turistic Insula Eua

Despre Insula Eua

In ciuda faptului ca Insula Eua este una dintre cele mai micute din Tonga, localnicii fac din aceasta destinatie turistica un loc in care va veti putea simti foarte bine, in siguranta si veti avea senzatia ca nu veti mai dori sa plecati acasa. Potrivit ultimului recensamant, pe Insula Eua, care se intinde pe o suprafata de doar 86 de kilometri patrati locuiesc doar cu putin peste 5000 de suflete.

Istoricii spun despre Insula Eua ca ar fi inceput sa se formeze acum aproximativ treizeci de milioane de ani, ceea ce inseamna ca istoria acestei destinatii turistice este una plina de mistere si patrunzatoare. Astazi, atunci cand ajungeti aici veti fi placut surprinsi in primul rand de modul in care cei din partea locului isi pastreaza cu sfintenie traditiile si obiceiurile, traind prin muzica, dansuri si credinta in divinitate. Mai apoi, o plimbare prin imprejurimi va va deschide portile unei lumi in care natura este aproape neatinsa de mana omului. Arbori inalti, flori de diferite culori, dar si multe tipuri de specii de animale va vor transforma experienta intr-una de neuitat.

Ce poate fi mai frumos decat sa calariti la apus? Pe insula Eua puteti face acest lucru, mai ales ca va fi foarte usor sa faceti rost de un cal. Experienta de-a va plimba pe nisip, in pas domol la ceas de seara va fi una plina de aventura si relaxare. Unul dintre cele mai populare locuri in care se practica aceasta activitate pe Insula Eua este in apropiere de satul Tufavai, pe plaja Ufilei. Bine de stiut este faptul ca si cei mici se pot bucura de o plimbare calare.

Lista activitatilor pe care le puteti desfasura pe Insula Eua nu s-a incheiat insa aici. Puteti de asemenea sa optati pentru cataract pe munte sau pentru scuba diving, daca va place apa. In acelasi timp, va recomandam sa petreceti o dupa-amiaza doar stand la soare, pe una dintre plajele de pe Insula Eua, intrucat acestea sunt curate, cu nisipuri fine, perfecte pentru cateva ceasuri in care sa uitati de toate.

Insula Eua