Ghid turistic Insula Foa

Despre Insula Foa

Un resort in care domneste linistea si frumusetea naturala va asteapta sa petreceti aici vacanta. Este vorba de Insula Foa, parte din Tonga, care se intinde pe aproximativ paisprezece kilometri patrati. Potrivit ultimului recensamant, pe Insula Foa nu locuiesc mai mult de doua mii de oameni, iar cifra nu pare sa fie in crestere, avand in vedere ca cei mai multi dintre localnici au varste destul de inaintate.

Principalul atu care transforma Insula Foa intr-o destinatie turistica deosebita este reprezentat de plajele care inconjoara resortul. Ele sunt destul de inguste si aproape neatinse de mana omului deocamdata, dar au nisipuri fine, numai bune daca doriti sa va intindeti la soare. Mai mult, apele sunt foarte curate, iar la mal nu sunt deloc adanci. De aceea, Insula Foa este perfecta atat pentru grupuri de prieteni, indragostiti, cat si pentru familii. Cei mici nu vor fi astfel in niciun pericol daca intra in apa, chiar daca vor ajunge mai departe de mal. In zilele senine, se spune ca de pe plajele Insulei Foa se poate vedea in zare la circa optzeci de kilometri.

De precizat este faptul ca pe Insula Foa se vorbeste in general limba oficiala din Tonga, insa localnicii au invatat de-a lungul timpului si limba engleza, tocmai pentru a se putea intelege cu turistii. Aici veti putea plati cu dolari din Tonga, iar in caz ca aveti nevoie sa schimbati bani, o puteti face la casele de schimb valutar din incinta hotelurilor. Printre cardurile pe care le puteti folosi se numara: Visa, MasterCard si Amex.

Pe Insula Foa veti putea intreprinde diferite activitati foarte placute, care va vor face sa nu simtiti cand trece timpul. Fie ca alegeti o plimbare cu ATV-ul pe plaja, la asfintit, fie ca veti practica scuba diving sau veti face snorkeling, veti avea parte de cateva zile de neuitat. Mai apoi, puteti sa luati masa intr-unul din localurile de pe Insula si va recomandam sa optati pentru bucatele traditionale.

Insula Foa