Ghid turistic Insula Lifuka

Despre Insula Lifuka

Cu totii asteptam vacanta cu multa nerabdare, iar atunci cand zilele libere se apropie, ne dorim sa le petrecem intr-un loc de vis. Va sugeram ca pentru urmatorul concediu sa alegeti o destinatie parfum regal. Este vorba de Insula Lifuka din Tonga, acolo unde odinioara regii isi duceau traiul intr-un belsug impresionant. In prezent, resortul este unul foarte primitor cu turistii sai, intrucat dispune de multe locuri deosebite ce trebuie vizitate, dar si de o varietate de activitati pe care sa le desfasurati in timpul liber. Aici locuiesc aproximativ trei mii de oameni pe o suprafata de circa doisprezece kilometri patrati.

Potrivit istoricilor, in jurul anului 1789 aici a sosit Capitanul James Cook, supranumind Insula Lifuka drept “Insula Prieteniei”. In prezent, atunci cand sositi pe Insula Lifuka va recomandam sa explorati in primul rand plajele, dar si adancul apelor. De ce? Pentru ca nisipurile sunt foarte fine si curate, iar viata din adancuri va va impresiona. Veti descoperi nu doar o viata subacvatica deosebita, cu numerosi pesti colorati, de diferite dimensiuni, ci si cateva epave care se afla aici de cateva decenii bune. Daca veti apela la un instructor pentru scufundari, acesta va va putea spune si intreaga poveste a ambarcatiunilor de pe fundul apei. In acelasi timp, pe Insula Lifuka puteti practica KayaKanoe sau puteti sa va alaturati localnicilor care dimineata se trezesc pentru a merge la pescuit.

Pentru a afla cat mai multe despre traditiilor celor care locuiesc pe Insula Lifuka, va recomandam sa faceti un tur al satelor de aici. Ele sunt cinci la numar: Ha’ato’u, Holopeka, Koulo, Pangai si Tongoleleka. Atunci cand plecati de acasa nu trebuie sa uitati aparatul foto. In acelasi timp, trebuie sa aveti in bagaj si haine mai groase, intrucat este posibil sa ploua uneori, pentru ca pe Insula Lifuka veti avea parte de un climat destul de mofturos.

Insula Lifuka