Ghid turistic Neiafu

Recomandat pentru: observarea balenelor, gradina botanica, gradini, plaja

Despre Neiafu

Neiafu, cel de-al doilea oras ca marime din Tonga reprezinta o destinatie turistica populata de aproximativ sase mii de oameni si care va asteapta sa-i descoperiti frumusetea intr-un sejur de cel putin cateva zile. Despre Neiafu trebuie sa stiti ca a reprezentat odinioara, inainte de primul contact cu europenii un loc sacru in ceea ce-i privea pe sefii triburilor de indigeni. In urma unor conflicte sangeroase, cei care conduc Neiafu au interzis orice fel de altercatie pe aceste meleaguri. De aceea, in prezent, oamenii care populeaza resortul au parte de o viata linistita si se bucura de lucrurile de simple.

Unul dintre locurile pe care va recomandam sa le vizitati cand ajungeti in Neiafu este Portul Refugiului. Aici veti descoperi vase de diferite forme si marimi, majoritatea transportand marfuri din si in Neiafu. In acelasi timp, veti putea admira, de asemenea si iahturi luxoase si impresionante. Nu este indicat sa va aventurati in apele din port, pentru ca ele sunt foarte adanci si de-a lungul timpului aici au avut loc incidente nefaste. Pe de alta parte, daca doriti sa va bucurati de soare si de apa, va sugeram sa mergeti pe plaja din Neiafu. Cu toate ca este destul de ingusta, ea dispune de un nisip fin si este perfecta atat pentru familii, cat si pentru grupuri de prieteni sau perechi de indragostiti. Aici veti putea petrece dimineti sau dupa-amieze relaxante, pentru ca puteti sa practicati si diferite sporturi, fie ele nautice sau nu.

Fiind un centru economic important, in Neiafu veti gasi mai multe institutii bancare, scoli, un sediu de politie, dar si un spital. Daca doriti sa cumparati suveniruri pentru cei dragi, aveti la dispozitie cateva buticuri special amenajate in acest sens.

In concluzie, va dorim sa va bucurati de tot ce are Neiafu de oferit si cu siguranta nu veti regreta!

Neiafu