Ghid turistic Nuku Alofa

Recomandat pentru: relaxare, observarea balenelor, alte atractii

Despre Nuku Alofa

Inlocuiti grijile de zi cu zi cu cateva zeci de minute inotand pe spatele unei balene cuminti si lasati-va purtati de val intr-o vacanta de neuitat in Nuku Alofa, Tonga. Va recomandam sa alegeti aceasta destinatie turistica daca doriti sa aveti parte de o experienta asa cum nu ati mai avut pana acum!

In Nuku Alofa veti fi fascinati de tot ceea ce va va inconjura. In primul rand, numele destinatiei turistice este unul invaluit in misterului un mit. Se pare ca teritoriul a fost numit Nuku Alofa deoarece Mo’ungatonga si-ar fi trimis cel mai mic dintre fii, respectiv Ngata sa fie guvernator in Hihifo. Acest lucru a fost destul de dificil pentru mezin, intrucat Tu’I Tonga si Tu’I Ha’atakalaua nu ar fi putut pana atunci sa controleze Hihifo. Asadar, atunci cand Ngata a parasit Mu’a, fosta capitala a Tonga, a fost insotit de unchiul sau si un var mai mare.Toti trei au calatorit direct spre Samoa, pamantul pe care s-a nascut mama lui Ngata. Intrucat cei trei aveau nevoie de un plan pentru a cuceri Hihifo, s-au oprit o vreme la jumatatea distantei dintre casa si Hihifo. Astfel au realizat o iluzie, care ar fi aratat ca cei trei formau de fapt o singura creatura, dar cu trei capete si au reusit sa-i sperie pe cei din conducerea Hihifo, ei insisi preluand conducerea acestui loc. In urma acestui moment, cei trei au considerat ca Hihifo trebuia sa fie un loc in care sa domneasca sentimentele bune si pasnice, asa ca l-au numit Nuku Alofa, adica “A ramas iubirea”.

Turistii care au ales pana acum Nuku Alofa ca destinatie in care sa-si petreaca vacanta nu au regretat nicio secunda. Va recomandam sa veniti aici in luna iulie, pentru ca aceasta este perioada in care in fiecare an este organizat Festivalul Heilala. Este vorba de un eveniment in cadrul caruia va veti putea bucura de parade, workshop-uri, un concurs de frumusete, muzica, arta, dar si diferite competitii sportive. Altfel spus, festivalul Heilala este cel care imbraca Nuku Alofa in haine de sarbatoare si dumneavoastra nu trebuie sa-l ratati! Mai apoi, va sugeram sa vizitati Palatul Regal atunci cand ajungeti in Nuku Alofa. El este reprezentat de o cladire construita in stil Victorian si a fost terminat in ajul 1882, cand au fost realizate ultimele retusuri. Cu toate ca acest palat nu este deschis pentru publicul larg, de aici veti avea parte de o priveliste deosebita in imprejurimi. Asadar, nu ezitati sa treceti pe aici!

Un alt loc ce nu trebuie sa lipseasca de pe lista dumneavoastra cu “de vazut” in Nuku Alofa este Piata Talamahu. Ea este cea mai mare piata din Tonga, iar pe tarabe veti gasi fructe, legume, dar si obiecte lucrate manual, ce pot fi achizitionate drept suveniruri pentru prieteni sau familie. Piata este deschisa in fiecare zi, cu exceptia duminicilor.

Daca doriti sa aflati mai multe despre Tonga, Nuku Alofa, dar si despre localnici, atunci va sugeram sa vizitati Centrul National Tonga. Obiectivul turistic se afla la aproximativ doi kilometri de Nuku Alofa si este un complex ideal pentru cei ce vor sa exploreze viata de odinioara a localnicilor. Traditiile, hainele, dar si obiecte pe care odinioara le foloseau localnicii – toate sunt expuse aici.

Surprizele din Nuku Alofa nu se opresc insa aici. Pentru a le descoperi pe toate, rezervati-va un bilet catre aceasta destinatie turistica impresionanta!

Nuku Alofa