Cum se ajunge in Trinidad si Tobago

Calatoria cu avionul in Insulele Trinidad si Tobago

Cel mai important aeroport este Trinidad Piarco International Airport, situat in nordul insulei, la 27 km distanta de capitala Port of Spain, in apropiere de Arounca, Trincity si Maloney. Considerat cel mai modern aeroport din regiunea Caraibelor, este folosit ca destinatie de toate companiile aeriene care fac legatura intre insulele din Caraibe, dar si de British Airways, care are curse din Londra, via Miami. Pentru calatoria de la Bucuresti in Trinidad, trebuie sa va rezervati o zi si jumatate, avand in vedere ca aveti de efectuat doua escale la Londra si Miami.

Calatoria cu masina in Insulele Trinidad si Tobago

Daca doriti sa explorati insula pe cont propriu, atunci trebuie sa stiti ca autoturismul se conduce pe partea stanga a sensului de deplasare, dupa model britanic si puteti folosi permisul international pe durata sejurului, dar nu mai mult de 3 luni. In Trinidad si Tobago este obligatorie purtarea centurii de siguranta. Cand plecati la drum, verificati constant nivelul combustibilului din rezervor, avand in vedere ca benzinariile sunt destul de dificil de gasit, chiar si in zonele recunoscute pentru numarul mare de turisti. Drumurilte rutiere sunt, in general, bine intretinute, fiind amenajate si doua autostrazi pe care se poate circula in conditii de siguranta, una care face legatura pe directia nord-sud si una pe directia est-vest. In capitala Port of Spain, traficul este de cele mai multe ori congestionat, mai ales, la ore de varf, in timp ce in regiunile rurale trebuie sa conduceti cu prundenta, avand in vedere numeroasele curbe stranse si rutele uneori extrem de abrupte. Fiti atenti la animale si pietoni si evitati sa circulati si incercati sa nu depasiti limitele de viteza stabilite la 80 km/h pe autostrazi si 55 km/h in zonele urbane.

Transportul in Insulele Trinidad si Tobago

Daca sunteti conditionati de un buget de vacanta limitat, puteti oricand apela la serviciile de transport in comun, avand in vedere ca sunt suficient de accesibile ca pret si foarte de confortabile. Majoritatea autobuzelor sunt prevazute cu aer conditionat, iar bileletele se pot achizitiona din orice statie. Exista si o retea de microbuze care face legatura intre Port of Spain si cele mai importante orase din insula, cu plecare de la terminalul situat in South Quay. Informatii despre rutele autobuzelor si programul de functionare al acestora puteti obtine de la punctele de informare deschise intre 7.00 si 18.00. In general, tarifele variaza intre TT$2 si TT$10, in functie de distanta parcursa.

In Tobago, principala statie de autobuze se gaseste in Scarborough, de unde pleaca autobuze cu destinatia Plymouth, Crown Point dar si in alte insule importante. Pe de alta parte, in Trinidad, aubuzele pot fi identificate usor dupa culori. Astfel, cele colorate in galben acopera rutele din Port of Spain, iar cele rosii fac statii in localitatile din estul insulei, in timp ce autobuzele decorate in nuante de verde au ca destinatie insulele din sud, iar cele inscriptionate cu negru opresc in Princes Sound. Autobuzele colorate in nuante de maro acopera rutele dintre San Ferndando si regiunile din sud-vestul insulei.

Numeroase companii private pun la dispozitia turistilor microbuze care reprezinta de multe ori o alternativa la transportul public. Acestea circula pe cele mai importante rute din insula si fac opriri pe traseu ori de cate ori este nevoie pentru a lua pasageri, fara a depasi numarul maxim admis de 30 de locuri. Acestea sunt usor de reperat dupa culoarea alba cu dungi negre, verzi, rosii sau galbene, un functie de rutele pe care circula, dupa modelul rutelor de aubobuz.

Calatoria cu feribotul in Insulele Trinidad si Tobago

Calatoria cu feribotul poate fi o experienta interesanta, mai ales ca exista cateva ambarcatiuni care pleaca saptamanal din Trinidad in insulele din apropiere. De altfel, pentru cei interesati, se organizeaza croaziere la bordul unor iachturi luxoase, cu opriri la Chacachacare, Huevos, Gaspar Grande si Monos. Intre Trinidad si Tobago exista un serviciu de feribot, o calatorie de 4 ore sau cu ambarcatiuni mai rapide, unde distanta poate fi parcursa in 2 ore. Aveti, de asemenea, posibilitatea sa calatoriti cu feribotul din Trinidad cu destinatia St. Lucia, St. Vincent sau Barbados.