Informatii utile Trinidad si Tobago

Date generale


Capitala: Port of Spain
Moneda: Dolar din Trinidad si Tobago (TTD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -04:00
Religie: Crestini (65.9%), Hindusi (22.7%), Musulmani (5.9%), Alte religii (5.5%)

Trinidad si Tobago este recunoscuta pentru


plaja
istorie
gastronomie
gradina botanica
gradini
pescuit
muzee

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Insulele Trinidad si Tobago

Insulele sunt traversate de doua anotimpuri care coincid practic cu sezonul estival, respectiv, extrasezon. Perioada cuprinsa intre ianuarie- mai este caracteristica sezonului uscat, marcat de temperaturi placute, fara precipitatii importante. Temperaturile medii se situeaza in jurul a 28° C, ceea ce face din sezonul uscat un motiv in plus sa alegeti aceste insule ca destinatie de vacanta. In extasezon, desi ploile sunt o prezenta constanta, insulele nu duc lipsa de turisti, mai ales ca preturile la cazare scad cu pana la 50%. Din mai pana in decembrie, tara este traversata de sezonul ploios, cu temperaturile usor mai scazute.

Temperaturi medii lunare in Trinidad si Tobago

Atunci cand va fixati vacanta trebuie sa tineti seama si de calendarul cultural. Astfel ca, nu ar trebui sa ratati carnavalul din luna februarie, dar nici evenimentele ce marcheaza Ziua Independentei, cu o serie de spectacole ce debuteaza la mijlocul lunii iulie si dureaza pana la inceputul lui august.

Ce sa luati in bagaj

Situate in apropiere de Ecuator, Trinidad si Tobago sunt treversate de temperaturi toride, cu un grad de umiditate ridicat, motiv pentru care este absolut necesar sa aveti in bagaj haine din fibre naturale care sa permita pielii sa respire. In general, temperaturile sunt specifice insulelor tropicale, in conditiile in care media anuala se situeaza in jurul a 28°C si cu temperaturi mai scazute in timpul noptii. Pentru zilele ploioase, este bine sa fiti pregatiti cu o jacheta impermeabila si bluze cu maneca lunga. Pentru zilele insorite, petrecute la plaja, cu siguranta veti avea nevoie de cremele de protectie solara, ochelarii de soare, dar si slapi si sandale. Daca aveti in plan itinerarii in zonele montane, trebuie sa fiti echipati corespunzator cu pantofi sport, dar si un pulover pentru serile racoroase. Nu uitati nici produsele de igiena personala dar si camera foto, bineinteles.

Viza turistica in Insulele Trinidad si Tobago

Turistii romani care doresc sa-si petreca concediul in insulele Trinidad si Tobago, nu au nevoie de viza pentru un sejur turistic de maximum 30 de zile.