Ghid turistic Insula Tobago

Despre Insula Tobago

Tobago este cea mai mica din cele doua insule principale care alcatuiesc Republica Trinidad si Tobago. Este localizata in partea sudica din Caraibe, la nord-est de insula Trinidad si la sud-est de Grenada. Cele mai importante orase din Tobago sunt Scarborough, Charlotteville si Crown Point.

Tobago are propriul aeroport, aflat in sudul insulei. Aici aterizeaza zboruri din Port of Spain, Londra, alte insule din Caraibe si zboruri charter din diverse destinatii din Europa. Aeroportul din Tobago este deservit de companii aeriene importante, precum Virgin Atlantic, British Airways, Condor si Monarch, asa ca nu va fi deloc greu sa ajungeti acolo. De la aeroport puteti lua un taxi pentru a merge catre hotelul in care va veti caza. Pentru a va deplasa pe Insula Tobago puteti inchiria o masina. Nu va asteptati la autovehicule de cea mai mare calitate.

Partea sudica a insulei este impanzita de plaje superbe. Tot acolo se afla si reciful Bucco si Pigeon Point. In estul insulei veti gasi paduri virgine, in aceasta zona aflandu-se cea mai veche zona protejata de paduri tropicale din emisfera vestica. Pe Insula Tobago puteti merge sa vizitati Muzeul Tobago sau puteti juca golf la Mt. Irvine Bay Golf Course. Va recomandam sa inchiriati o ambarcatiune si sa mergeti pe insula Little Tobago, o zona protejata, un sanctuar al pasarilor, cu poteci pentru drumetii si cateva plaje mici.

Dintre plajele din Tobago, va recomandam Englishman’s Bay, Pigeon Point, Mt. Irvine, o plaja foarte populara printre surferi, Grafton, Turtle, Store Bay, Canoe Bay, Kings Bay, The Grange, Lambeau, No Mans Land, Man-o-War Bay, Pirates Bay si Batteaux Bay. Daca veti fi cazati in partea de sud, in apropiere de aeroport, trebuie sa stiti ca Pigeon Point este cea mai “turistica” plaja, cu o taxa de intrare mica, snack bar si cabane de inchiriat. Tot acolo se afla si Store Bay, favorita localnicilor si a vizitatorilor din Insula Trinidad. La Store Bay veti gasi valuri mai mari, nisip mai mult si mai putine alge. Partea buna este ca le puteti incerca pe ambele in aceeasi zi pentru a decide pe care doriti sa o frecventati, pentru ca se afla la o distanta care se poate parcurge in 20 de minute. Dintre plajele enumerate anterior, pentru scufundari va recomandam Speyside, Store Bay, Mt. Irvine si Arnos Vale.

Fiti atenti atunci cand doriti sa achitati masa la restaurant, deoarece majoritatea nu accepta cardurile de debit sau de credit europene, chiar daca pe usa lor exista un semn care spune contrariul. Recomandabil este sa platiti cash.

Insula Tobago