Ghid turistic Scarborough

Recomandat pentru: gradina botanica, muzee, gradini, istorie, plaja, relaxare, gastronomie

Despre Scarborough

Scarborough este cel mai mare oras din Insula Tobago si capitala acesteia si este localizat in partea sud-vestica a insulei. Precum restul Insulei Tobago, Scarborough este deservit de Aeroportul International Arthur Napoleon Raymond Robinson, localizat in Crown Point, la o distanta de 13 km de centrul orasului Scarborough. De asemenea, orasul este conectat de Port of Spain, Trinidad, prin cursele feriboturilor.

Scarborough a devenit capitala Tobago in anul 1769, in locul capitalei de pana atunci, Georgetown. Sub dominatie franceza, orasul s-a numit Port Louis. Numele actual al orasului provine de la orasul omonim britanic, aflat pe coasta Marii Nordului.

Orasul este dominat de Fortul Regele George, o fortificatie ce dateaza din secolul al XVIII-lea, numita dupa Regele George al III-lea, care gazduieste in zilele noastre Muzeul de Arheologie si Istorie.

In Scarborough se afla reciful natural de corali Buccoo. Puteti vedea acest recif de pe una din barcile cu podea de sticla, care pleaca de la Pigeon Point si de la Store Bay. Apa este foarte limpede si inotul in jurul recifului este permis.

Daca ajungeti in Scarborough va recomandam sa va rezervati o masa la restaurantul Salsa Kitchen Tapas. Acest restaurant este mic si intim, are numai 5 mese, iar mancarea este foarte proaspata. Acolo va asteapta o varietate de feluri de mancare, de la preparate din peste, porc, vita, creveti, homar si pana la salate si pizza. Tot la Salsa Kitchen Tapas veti gasi si un bar, unde puteti consuma foarte multe feluri de rom, dar si vinuri locale si alte bauturi alcoolice si nonalcoolice.

Scarborough