Ghid turistic El Kantaoui

Recomandat pentru: plaja, golf, relaxare

Despre El Kantaoui

Port El Kantaoui este o suburbie a Sousse si un resort turistic, aflat in Tunisia. Port El Kantaoui este o zona rezidentiala construita in anul 1979. Este situat la 8 km nord de Sousse si la 60 de km sud de Hammamet.

Orasul este o suburbie a Sousse, asa ca toate cursele care duc spre Sousse va pot duce si in Port El Kantaoui. Daca nu circulati cu o cursa aranjata de un tour operator si ajungeti pe cont propriu in Sousse, puteti lua un taxi de acolo, din gara sau din Medina, care sa va duca in statiune. Stabiliti un tarif de 5-6 dinari cu soferul de taxi inainte de a efectua cursa. O alta posibilitate este sa luati din Sousse un autobuz tuk-tuk, pentru care un bilet va costa 2.5 dinari sau un tren turistic, tot la acelasi pret. Daca veniti cu avionul la Aeroportul Habib Bourgiba, puteti lua un taxi catre Port El Kantaoui. O astfel de calatorie dureaza 30 de minute.

Port El Kantaoui este cel mai scump cartier din Sousse, o casa costand in medie peste 300.000 de dinari. In Port El Kantaoui veti gasi cladiri traditionale, strazi inguste si arcade. Pe malul apei veti gasi un dig si un debarcader in forma de U pentru yacht-uri. In piata principala se gasesc o fantana muzicala, magazine si restaurante. In nord se afla un teren de tenis, doua resorturi de lux si multe hoteluri. In sudul orasului, se afla un parc de distractii, numit Hannibal Park si doua hoteluri, dar si un parc acvatic, numit Aqua Park. Statiunea este impanzita de vile are locuitorilor instariti din Sousse.

In Port El Kantaoui exista cafenele si restaurante aflate pe malul apei si in zona fantanii arteziene. Exista si un restaurant plutitor in docuri, care se numeste Neptun VI. Majoritatea restaurantelor au un meniu bazat pe peste si fructe de mare. Asteptati-va sa platiti 15-20 de dinari de persoana pentru o masa. Daca doriti sa mancati feluri traditionale de mancare, nu veti avea prea multe optiuni din care sa alegeti. Un asemenea restaurant este Restaurant Familial, dar este putin mai greu de gasit, deoarece este ascuns pe stradutele inguste din spatele docurilor. Atat restaurantele, cat si cafenelele din Port El Kantaoui sunt deschise in timpul Ramadanului.

In ceea ce priveste locurile de cazare, trebuie sa stiti ca majoritatea hotelurile sunt clasificate cu 5 stele, standard comparabil cu cel al hotelurilor de 3-4 stele din Europa, atat in ceea ce priveste calitatea serviciilor, dar si din punct de vedere al preturilor. Hotelurile de 4 stele variaza in ceea ce priveste calitatea, de la unele care sunt groaznice pana la cele care chiar merita cele 4 stele.

Residence of the Sea si Residence of the Gardens sunt doua resorturi de vile, cu plaja privata si acces la piscina. Acestea ofera pachete de cazare pe termen lung, dar si cazare pe timp de weekend in regim hotelier. Hotel Kanta este un hotel aflat pe plaja, care isi merita cele 4 stele. O alta varianta de cazare este Hannibal Palace, un hotel de 5 stele (3-4 dupa standardele Europene), cu camere mari, confortabile si curate, dar cu preturi cam mari la mancare si bauturi. Marhaba Palace este un alt hotel de 5 stele, similar cu Hannibal Palace, dar mai modern. La Riu Imperial Marhaba, un alt hotel de 5 stele aflat in nordul statiunii, veti gasi o plaja privata si facilitati excelente, dar si un spa.

El Kantaoui