Informatii utile Tunisia

Date generale


Capitala: Tunis
Moneda: Dinar tunisian (TND)
Limba oficiala: Araba
Fus orar: GMT 01:00
Religie: Musulmani (99.5%), Alte religii (0.5%)

Tunisia este recunoscuta pentru


arhitectura
istorie
puncte de interes
cultura
situri religioase
arta
atractii inedite

Cand este indicat sa veniti in vacanta in Tunisia

Tunisia beneficiaza de o clima mediteraneana, cu veri deosebit de calduroase, mai ales in regiunile sudice, unde se afla desertul Sahara. O vacanta ideala in aceasta tara poate fi stabilita pentru lunile aprilie- iunie, cand natura are culori dintre cele mai diverse. O perioada ideala pentru concediu este si cea cuprinsa intre septembrie si octombrie, cand pietele abunda de produse alimentare proaspete.

Temperaturi medii lunare in Tunisia

Ce sa luati in bagaj

In general, nordul tarii este traversat de temperaturi mai scazute, comparativ cu regiunile sudice. Tunisia este o destinatie ideala vara, pentru plajele insorite, in timp ce primavara si toamna sunt ideale pentru expeditiile in desert. Una dintre cele mai sigure destinatii turistice din Africa, Tunisia, tara majoritar musulmana, este considerata cea mai toleranta, moderna si liberala dintre statele islamice. Ca regula generala, doamnele sunt sfatuite sa poarte haine excentrice sau transparente doar in arealul statiunilor turistice. Ideale sunt tinutele casual, in care va simtiti confortabil.

Viza turistica pentru Tunisia

Cetatenii romani care doresc sa-si petreaca vacanta in Tunisia, nu au nevoie de viza, daca sejurul turistic nu depaseste 3 luni.