Ghid turistic Tozeur

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, arhitectura, atractii inedite, divertisment, gradina zoologica, natura, puncte de interes

Despre Tozeur

Tozeur este un oras din sud-vestul Tunisiei si este capitala Guvernoratului cu acelasi nume. Puteti ajunge in Tozeur cu un avion care aterizeaza pe Aeroportul International Tozeur-Nefta si care pleaca din orase europene, precum Londra, Paris sau Roma. Daca va aflati in Tunis puteti calatori cu trenul sau cu autobuzul catre Tozeur.

In ceea ce priveste transportul in interiorul orasului, trebuie sa stiti ca taxiurile nu au aparate de taxat, asa ca va trebui sa negociati pretul pentru o cursa. Pentru un kilometru ar trebui sa platiti in jur de 2 dinari. O alta optiune ar fi o plimbare cu o trasura trasa de cai. Inchirierea unei biciclete este o modalitate excelenta de a explora orasul. De asemenea, puteti inchiria o masina de la una dintre agentiile din oras.

Desi vremea este placuta in general, in lunile de vara temperaturile pot atinge si 45 de grade Celsius. Asadar, cea mai buna perioada pentru a vizita regiunea este toamna sau iarna, mai ales ca tot atunci se organizeaza si Festivalul Douz.

Tozeur este un oras in care veti gasi toate bancile tunisiene, asa ca nu va fi greu sa gasiti un ATM sau un birou de schimb valutar. Plata in dolari si in euro este acceptata in majoritatea locurilor. In restaurante, hoteluri si magazine sunt acceptate si cardurile, precum VISA, MasterCard si Diners Club International.

Cu mii de palmieri, Tozeur este considerat o oaza imensa in desert. Palmierii din specia Phoenix dactylifera, care sunt exportati din Tozeur, sunt foarte cunoscuti. In vremurile antice, in care nu existau vehicule motorizate, oaza era foarte importanta pentru transporturile care se faceau prin Sahara cu ajutorul caravanelor.

In Medina din Tozeur puteti gasi arhitectura traditionala, magazine si ateliere. Tozeur este un oras reprezentativ pentru arhitectura formata din case construite din caramizi galbene si maro, dar si pentru modelele geometrice ale fatadelor. Ca pretutindeni in Tunisia si aici veti gasi localnici ospitalieri si facilitati bune pentru turisti.

Din Tozeur puteti face excursii cu camile si puteti explora desertul Sahara pana la Chott el-Djerid, unde au fost inregistrate fenomene Fata Morgana. De asemenea, puteti face excursii in cele trei sate abandonate din apropiere, Chebika, Tamerza si Mides. Pentru o excursie de o jumatate de zi veti plati 30-35 de dinari.persoana. Daca faceti parte dintr-un grup, puteti inchiria o masina 4x4 pentru a vizita imprejurimile, la pretul de 120-150 de dinari. Puteti vizita si locurile in care au fost filmate scene pentru Star Wars, dar si Stancile Belvedere, muzeele, gradinile zoologice si Lacurile Secate din apropierea Chott el-Jerid.

La restaurantele din Tozeur se serveste carne de camila si de dromader. Aceasta are un gust similar cu cel al carnii de miel. Carnea de camila se serveste cu garnitura de cuscus sau sub forma de kebab.

Majoritatea hotelurilor se afla de-a lungul Bulevardului Abdulkacem Chebbi, la 700 de metri sud de statia de autobuz. In cazul in care nu aveti un buget prea mare alocat cazarii va recomandam Hotel Karim, cu preturi intre 17 si 30 de dinari. Daca bugetul dumneavoastra este mediu, va recomandam Residence el-Arich, cu preturi ce se incadreaza intre 25 si 40 de dinari.

Tozeur