Cum se ajunge in Ankara

Calatoria cu avionul la Ankara

Curse regulate Bucuresti – Ankara organizeaza majoritatea companiilor aeriene. Spre exemplu Tarom si Turkish Airlines fac curse cu aceasta destinatie la preturi de 209 euro si 152 euro de persoana dus-intors. Bletul de intoarcere poate fi folosit 12 luni. Tarifele nu includ taxele de aeroport si sunt disponibile la clasa economic, variind in functie de disponibilitate, motiv pentru care pretul final poate fi usor modificat.

Calatoria cu autocarul la Ankara

Momentan nu exista curse de autocar directe Bucuresti – Ankara. Solutia este aceea de a achizitiona bilete cu destinatia Istanbul, de unde puteti ajunge cu usuruinta cu trenul in Ankara.

Pe traseul spre Istanbul se trece prin Bulgaria, iar pretul unei calatorii este de in jur de 150 de lei de persoana prin intermediul companiei Marina Tour. Imbarcarea se face de la Marina (bld. Tudor Vladimirescu) din Bucuresti, de luni pana vineri la orele 16:30. Ora de ajungere in Istanbul este 5:30 a.m. a doua zi, cu o durata totala a calatoriei de 13 ore. 

Calatoria cu automobilul la Ankara

Daca optati pentru masina personala, trebuie sa stiti ca la costurile carburantilor se adauga si taxele de autostrazi, drumuri, poduri. Din Bucuresti pana in Ankara, traseul este urmatorul: Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Popovo – Kotel – Elhovo – Edirne – Kavakli – Istanbul – Gebze – Izmit – Bolu – Ankara. Traseul total se desfasoara pe 1075 de kilometri ce pot fi parcursi in aproximativ 18 ore.  

Calatoria cu trenul la Ankara

Daca optati pentru tren ca mijloc de transport pana in Turcia, va informam ca durata calatoriei este 28 de ore iar pe parcursul calatoriei se fac trei transferuri. Plecarea se face din Bucuresti Nord Gara A. Transferuri se fac in Istanbul Sirkeci, Haydarpasa si Eskisehir.