Informatii utile Ankara

Date generale


Moneda: Lira turceasca (TRY)
Limba oficiala: Turca
Fus orar: GMT 02:00

Ankara este recunoscuta pentru


situri religioase
arhitectura
puncte de interes
istorie
atractii inedite
muzee

Cand este indicat sa vizitati orasul Ankara

Ankara are un climat continental, cu ierni friguroase si inzapezite si veri secetoase si caniculare. Toamna si primavara cad ploi frecvente, in timp ce vara vremea este perfecta pentru a vizita acest oras. Va recomandam totusi sa evitati luna august daca nu agreeati aglomeratia, caci in aceasta perioada atat strazile pietonale cat si soselele sunt impanzite de turisti din Europa si nu numai.

Temperaturi medii lunare in Ankara, Turcia

Ce sa luati in bagaj

Pe timpul primaverii si toamnei este recomandat sa fiti pregatiti pentru o vreme ploioasa, deci nu uitati sa puneti in bagaje umbrela. Verile fiind secetoase, va puteti lipsi de acest accesoriu, inlocuindu-l cu hane subtiri si comode, adecvate temperaturilor foarte ridicate, chiar caniculare.

Autobuzele in Ankara

Autobuzele sunt un mijloc de transport popular pentru turci, caci sunt ieftine si usor de utilizat. Din Ankara pleaca curse regulate de autobuz spre mai toate orasele din Turcia. Cursele interne acopera intreaga capitala, si au preturi foarte accesibile. Statiile sunt amenajate cu harti ale orasului si ofera detaliile necesare si traseul fiecarei linii care trece prin acel punct.

Taxiurile in Ankara

Taxiurile se pot gasi peste tot si sunt in general de culoare alba, sau galbene, in functie de companie. Trebuie sa fie echipate cu aparat de taxat pe kilometru, iar numarul indicator sa fie la vedere. Becul verde indica disponibilitatea taxiului. Totusi, preturile sunt destul de ridicate.  De cele mai multe ori, in functie de companie, se percep taxe suplimentare pentru comenzile telefonice si pentru bagaje. Multe taxiuri sunt amplasate in zona aeroportului, pentru a transporta turistii la hoteluri.

Magazine si piete in Ankara

Turistii sunt foarte atrasi de Ulus, centrul vechi al capitalei, unde pot fi achizitionate de la comerciantii din strada produse artizanale, lucrate manual, la preturi reduse: de la carpete si covoare la accesorii, sau imbracaminte si antichitati. In partea moderna a orasului se gasesc multe magazine mici si mari, supermarketuri si centre comerciale de unde va puteti aproviziona pe perioada sederii. Preturile sunt destul de ridicate in zona centrala, spre periferie fiind mai accesibile.