Ghid turistic Antalya, Turcia. Informatii utile pentru o vacanta in Antalya si recomandari ale turistilor privind obiectivele turistice din acest oras

Ghid turistic Antalya

Antalya se gaseste pe Coasta Mediteranei, in sud-vestul Turciei. Se situeaza in topul celor mai cautate destinatii turistice, fiind cea mai mare statiune turistica din Turcia. Chiar daca ofertele in Antalya au parut ca sar usor la pret, de la an la an, asta se datoreaza in mare masura serviciilor din ce in ce mai bune, Antalya fiind recunoscuta pentru sejururile "all inclusive" si cele mai bune pachete turistice de la Marea Mediterana. Dar, regiunea nu inseamna doar hoteluri de lux si mancare buna. Este valoroasa si din punct de vedere istoric, iar micul nostru ghid turistic Antalya are menirea sa treaca in revista o scurta istorie si obiectivele turistice cele mai apreciate.

Nu se cunoaste cu exactitate cand a inceput sa fie locuita aceasta zona, din punct de vedere istoric. Se crede ca regele Pergamului, Attalos II, a intemeiat aici un oras pe care l-a numit Attalia. Sapaturile arheologice efectuate de-a lungul timpului au evidentiat urme de locuire datand din sec. III i.Ch., ceea ce demonstreaza ca orasul ar fi existat cu mult inaintea regelui Pergamului. Numeroase alte descoperiri arhelogice, de data mai recenta, atesta faptul ca Antalya a fost locuita de diferite civilizatii din perioda neolitica.

In sec. VII i.Ch. zona intra sub influenta Imperiului Lidian, care a durat pana la 560 i.Ch., cand au fost invinsi de persani in batalia de la Sardis 546 i.Ch. In 133 i.Ch. Antalya devine componenta a Imperiului Roman, ocazie in cu care se costata o dezvoltare a orasului. Zona a fost controlata de-a lungul istoriei de bizantini, Seljuki pentru ca, in final, sa intre sub stapanirea Otomanilor. Si sub control Imperiului Bizantin, Antalia a avut o rol important. Incepand cu sec.VII, arabii isi fac aparitia la portile orasului, pentru ca intre 1120-1206, Bizantinii sa controleze Antalya. Orasul are un rol foarte important in desfasurarea evenimentelor in evul mediu, mai ales, cat priveste istoria Levantului.

Situat la poalele muntilor Taurus, orasul Antalya (sudul Turciei) are deschidere la Marea Mediterana. Este centrul administrative si turistic al provinciei cu acelasi nume si totodata una din cele mai populare statiuni de pe litoralul mediteranean. In trecut, era denumita capitala Rivierei Turcesti, nu numai datorita functiei administrative si economice, dar si datorita celei culturale, intrucat aici puteti gasi o serie de monumente istorice si obiective turistice importante si valoroase.

Dintre obiectivele majore, ce nu trebuiesc ratate, enumeram Muzeul regional al Antalyei (care contine o bogata colectie de piese argeologice), moscheele otomane, muzeul Kaleiçi, si cartierul cu acelasi nume, care reprezinta centrul vechi al orasului. Schimbarile ce au survenit in turismul turcesc incepand cu anii ’70, au transformat orasul intr-o statiune cu renume international.

Minaretul construit la comanda sultanului seljuk, Aleaddin Keykubat, in sec.XIII, este un alt simbol al orasului. De asemenea, turistii veniti in Antalya, in mod sigur vor dori sa viziteze cele doua moschei otomane, construite in sec. XVI de Murat Pasa. Astazi, Moscheea Kesit Minaret este un exemplu pentru lunga istorie a orasului, care s-a succedat sub conducerea unor mari civilizatii: roman, bizantin, seljuk si Otoman. Un alt reper pentru turisti il reprezinta monumentul construit in onoarea imparatului Hadrian, sosit in Antalya in 130 i.Ch., reprezentat prin trei porti monumentale – arcuri de triumf, situate intre zidurile orasului.

Spune si prietenilor tai:

Oferte Turistice in Antalya

Top evenimente

Sep

28

Festivalul International de Muzica din Izmir

Este cel mai important festival care are loc in Izmir si dureaza de la jumatatea lunii iunie si pana …

Detalii

Oct

29

Sarbatoarea Zilei Republicii in Ankara

Sarbatoarea marcheaza sfarsitul Imperiului Otoman, oamenii sarbatorind in parcuri si piete cu mancare, bautura, veselie si spectacole. Data: 29 octombriePret: …

Detalii

Noi

10

Bianualul din Istanbul

Cel mai important festival de arta din Istanbul are loc in cladirile istorice din oras, prezentand colectii de arta …

Detalii

Mar

22

Festivalul International de Film din Ankara

La cea de-a 23-a editie a festivalului se aduna regizori si pasionati ai cinematografiei din intreaga lume Data: 15 martie …

Detalii

Mar

31

Festivalul International de Jazz din Izmir

Festivalul International de Jazz din Izmir are loc in luna martie si este un festival care celebreaza pacea si …

Detalii

Top obiective turistice

Moscheea Tekeli Mehmet Pasa din Antalya

Moscheea Tekeli Mehmet Pasa din Antalya

Moscheea Tekeli Mehmet Pasa este una dintre cele mai mari si frumoase din Antalya, si a fost construita in …

Detalii
Dealul Tunek Tepe din Antalya

Dealul Tunek Tepe din Antalya

Tunek Tepe este un deal situat in partea de vest a Antalyei si masoara 618 m. Aici se gasesc …

Detalii
Portul Vechi din Antalya

Portul Vechi din Antalya

Portul Vechi din Antalya era, de fapt, un mic golf, inconjurat de stanci. A fost construit in timpul Seljukilor. …

Detalii
Cascada Duden din Antalya

Cascada Duden din Antalya

Cascada Duden este una dintre atractiile turistice cele mai cautate din Antalya. Cascada este, de fapt, un grup de …

Detalii
Poarta lui Hadrian din Antalya

Poarta lui Hadrian din Antalya

Poarta lui Hadrian din Antalya (Hadrian Kapisi) este un simbol al orasului, foarte apreciat de turisti. Este, de fapt, …

Detalii