Cum se ajunge in Turcia

Calatoria cu avionul in Turcia

Calatoria cu avionul pana in Turcia este cea mai recomandata, caci este mai rapida si confortabila chiar daca preturile par destul de mari. Din Bucuresti pana in capitala Turciei – Ankara, organizeaza curse mai multe companii aeriene. Spre exemplu Lufthansa Airlines face curse regulate Bucuresti – Ankara, cu preturi de ~159 de euro de persoana. Sederea minima impusa de bilet este de doua zile, cea maxima permisa fiind de 12 luni. Oferta aceasta este valabila pentru rezervari efectuate cu cel putin 14  zile inainte de data calatoriei, dar daca procurati biletele si mai devreme (cel putin trei luni), puteti beneficia de reduceri substantiale.

Calatoria cu autocarul in Turcia

Ofertele de autocar spre Turcia au destinatia Istanbul. Pe traseu se trece prin Bulgaria, iar pretul unei calatorii este de in jur de 150 de lei de persoana. Aceasta oferta apartine companiei Marina Tour. Imbarcarea se face de la Marina (bld. Tudor Vladimirescu) din Bucuresti, de luni pana vineri la orele 16:30. Ora de ajungere in Istanbul este 5:30 AM a doua zi, cu o durata totala a calatoriei de 13 ore. 

Calatoria cu automobilul in Turcia

Daca optati pentru masina personala, trebuie sa stiti ca la costurile carburantilor se adauga si taxele de autostrazi, drumuri, poduri. Din Bucuresti pana in Ankara, traseul este urmatorul: Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Popovo – Kotel – Elhovo – Edirne – Kavakli – Istanbul – Gebze – Izmit – Bolu – Ankara. Traseul total se desfasoara pe 1075 de kilometri ce pot fi parcursi in aproximativ 18 ore.  

Calatoria cu trenul in Turcia

Daca optati pentru tren ca mijloc de transport pana in Turcia, va informam ca durata calatoriei este 29 de ore iar pe parcursul calatoriei se fac trei transferuri. Plecarea se face Bucuresti de pe aeroportul Otopeni, se si se fac transferuri in  Bucuresti Nord Gara A, in Istanbul Haydarpasa si Eskisehir.