Informatii utile Erzurum

Date generale


Moneda: Lira turceasca (TRY)
Limba oficiala: Turca
Fus orar: GMT 02:00

Erzurum este recunoscuta pentru


arhitectura
istorie
situri religioase
cladiri istorice
cladiri istorice
monumente

Cand este indicat sa vizitati orasul Erzurum

Ideal este sa vizitati Erzurum in perioada verii, din iunie pana in septembrie. Trebuie spus ca temperaturile sunt foarte ridicate, adesea depasesc 35 ºC. Si iarna Erzurum este locul ideal de a va petrece vacanta, daca sunteti pasionati de sporturi de iarna.

Temperaturi medii lunare in Erzurum, Turcia

Pentru turistii pasionati de natura, o vizita la Lacul Torum, ar putea devenii fascinanta (120 Km. departare de Erzum). Aici puteti admira frumoasa cascada inalta de 47 m, situata in partea de nord a lacului, sau o plimare la Muntele Palandoken, unde iarna sunt amenajate partii de ski si se afla la doar 6 km departate de Erzurum.

Restaurantele si cafenelele va pot oferi momente de relaxare. Mancarea este destul de diversificata, desi, in mare parte, bazata pe preparate din carne. Orasul este cunoscut pentru numeroasele specialitati de branzeturi. Kadayif dolmasi, desertul traditional, specific locului, este preparat dintr-o pasta foarte dulce amestecata cu nuci. Exista cate o reteta diferita pentru acest preparat in fiecare restaurant din oras, Döner este, de asemenea, o specialitate foarte cautata de turisti. Cag kebap este un produs culinar, special preparat in Erzurum, din carne de miel.