Transport Istanbul

Metroul in Istanbul

In Istanbul, metroul circula inca din anul 2000 si dispune in prezent de un numar de 13 statii si de 2 linii. Este inca in faza de dezvoltare si este mijlocul de transport cel mai recomandat, in oras. Statiile arata aproape la fel, cu exceptia faptului ca sunt de culori diferite. Pentru a circula cu metroul trebuie sa cumparati anumite monede din locurile special amenajate.

Autobuzele in Istanbul

Calatoria cu autobuzul este recomandata pentru vizitele in afara orasului. Autobuzele tind sa fie destul de incete din cauza traficului intens si a aglomeratiei, dar daca va hotarati sa circulati cu acest mijloc de transport trebuie sa va cumparati biletul inainte de a urca in autobuz, din spatiile special amenajate. Pentru a opri autobuzul in zona in care vreti sa coborati, soferul trebuie anuntat prin cuvintele Inecek var!.

Tramvaiul in Istanbul

In Istanbul circula si tramvaiele, care sunt, de asemenea, recomandate pentru vizitatori. Puteti circula cu tramvaiele moderne, sau cu cele ”nostalgice” (au aspectul unor tramvaie mai vechi) care inca circula in amintirea tramvaielor trase de cai inaugurate in 1872, dar sunt perfect sigure. Daca va procurati un pass-card de o zi, puteti circula cu ajutorul lui atat cu tramvaiul din Istanbul, cat si cu metroul sau feriboat-ul.

Taxiurile in Istanbul

Taxiurile din Istanbul sunt foarte scumpe si nu e recomandat sa va folositi de acest serviciu. Puteti intampina diferite probleme cu soferii care nu vor sa va transporte din cauza cursei prea scurte, cu cei care nu deschid aparatul de marcat sau inconjoara foarte mult, pentru ca la sfarsitul cursei sa platiti sume exorbitante.