Transport Izmir

Metroul in Izmir

Momentan, metroul din Izmir are doar 10 statii si o singura linie, dar autoritatile lucreaza in mod constant pentru dezvoltarea acestui sistem de transport si extinderea spatiilor. Constructiile pentru instalarea de metrouri in Izmir au inceput in anul 1995 si au fost finalizate in anul 1999. Distantele dintre statii variaza intre 0,8 si 1,6 km. Pentru a circula cu metroul veti fi nevoiti sa cumparati un bilet care costa aproximativ 1,6 lire turcesti.

Autobuzele in Izmir

Principalele autobuze publice din Izmir sunt rosii, dar ca si turist s-ar putea sa fie dificil sa gasiti statiile de autobuz si nu veti sti cu siguranta unde merge autobuzul, deci nu este recomandat sa folositi autobuzele din aceste oras. Totusi, daca va hotarati sa incercati aceasta aventura va puteti achizitiona un ”Kent Kart” din locurile speciale amenajate. Aceste carduri pot fi folosite pentru aproximativ toate mijloacele de transport publice si poate fi reincarcat.

Taxiurile in Izmir

In Izmir drumul cu taxiul nu ar trebui sa va coste foarte mult si este o cale destul de sigura de a circula. Cu toate acestea, in cazul in care va hotarati sa circulati cu taxiul trebuie sa fiti atenti la aparatul de taxat, pentru ca soferul sa nu va ceara o suma exorbitanta la finalul cursei si sa va confruntati cu situatii neplacute.