Informatii utile Turkmenistan

Date generale


Capitala: Asgabat
Moneda: Manat turkmen (TMT)
Limba oficiala: Turkmena, Rusa
Fus orar: GMT 05:00
Religie: Musulmani (93%), Crestini (6.4%), Alte religii (0.6%)

Turkmenistan este recunoscuta pentru


arhitectura
arta
cladiri administrative
situri religioase
puncte de interes

Cand este indicat sa vizitati Turkmenistan

In Turkmenistan verile sunt deosebit de calde si iernile foarte friguroase. Primavara, care dureaza din aprilie pana in iunie, inregistreaza temperaturi intre 23°C si 35°C, iar noaptea acestea variaza inte 10°C si 20°C. Lunile septembrie –noiembrie sunt cele mai potrivite pentru a va programa vacanta in Turkmenistan. In aprilie, natura capata o culoare interesanta, iar muntii, cu peisaje spectaculoase, se remarca prin nuante de rosu, portocaliu si galben. Se spune ca toamna este cel mai frumos anotimp in aceasta tara. Nu se recomanda sa vizitati tara in timpul verii, cand temperaturile depasesc 45°C.

Temperaturi medii lunare in Turkmenistan

Ce sa luati in bagaje

In functie de anotimpul cand alegeti sa va petreceti vacanta in aceasta tara, bagajele dvs. trebuie sa contina, ca regula generala, haine cat mai comode. Tricouri, camasi, jeans, pulover, jachete, ochelari de soare, creme de protectie solara, incaltaminte usoara si comada, lanterna, aparat foto, binoclu. Daca va programati vacanta in timpul iernii, pregati-va haine pentru temperaturi foarte scazute. Cand viziteaza aceasta tara, este recomandat doamnelor sa evite transparenta sau tinutele extravagante. Nu exista un cod vestinentar impus, dar e bine sa cautati sa adoptati o tinuta cat mai decenta. Pentru vizitele in lacasurile de cult este recomandat sa aveti tot timpul umerii si picioarele acoperite. Incercati sa fiti cat mai discreti si sa respectati traditia si obiceiurile localnicilor.

Viza turistica in Turkmenistan

Turistii romani care intentioneaza sa-si petreaca vacanta in Turkmenistan au nevoie de viza de intrare. Viza turistica se poate obtine prin agentiile de turism din Tukmenistan. Puteti obtine viza si la sosirea pe aeroportul din Ashgabad, in sistem (Visa in arrival), dar cu conditia sa fi primit, in prealabil, o aprobare de la Ambasada Romaniei la Ashgabad. Mai retineti ca, daca vizita dvs. in aceasta tara depaseste 3 zile, aveti obligatia sa va inregistrati la Agentia de Stat pentru Migrari. In Romania, Turkmenistanul nu are reprezentanta diplomatica, iar cel mai apropiat oficiu diplomatic turkmen se afla in Kiev.