Ghid turistic Caicos Islands

Despre Caicos Islands

Insulele Caicos reprezinta un grup de insule tropicale care, impreuna cu Insulele Turks, formeaza teritoriul britanic Insulele Turks si Caicos. Insulele Caicos formeaza cel mai mare grup dintre cele doua, acestea fiind situate in Oceanul Atlantic.

Insula reprezentativa pentru acest grup se numeste Providenciales. Insulele Caicos sunt impartite in mai multe regiuni, dupa cum urmeaza: Providenciales – cea mai importanta regiune si a patra insula ca marime, North Caicos, Middle Caicos – cea mai mare regiune, East Caicos – a treia ca marime, dar nelocuita, South Caicos si West Caicos. Dintre orasele importante din Insulele Caicos amintim Blue Hills si Bottle Creek.

Moneda de schimb din Insulele Caicos este dolarul american, iar limba cea mai vorbita este engleza.

Insulele Caicos au un climat arid, in comparatie cu celelalte insule din Caraibe. In timpul lunilor de vara, din iunie pana in noiembrie, temperaturile se incadreaza intre 21 si 32 de grade Celsius, iar temperatura medie a apei este de 29 de grade Celsius. Iarna, din decembrie pana in mai, temperatura se incadreaza intre 20 si 26 de grade Celsius, apa avand intre 23 si 26 de grade Celsius.

Insulele Caicos sunt deservite de Aeroportul International Providenciales. Singura destinatie europeana din care este posibil sa plecati catre acel aeroport este Londra, cu zboruri operate catre Insulele Caicos prin compania aeriana British Airways.

In ceea ce priveste transportul pe insule, trebuie sa stiti ca taxiurile sunt prezente atat pe aeroport, cat si in locurile de referinta. Puteti inchiria o masina sau un scuter de la una din agentiile din Providenciales. Amintiti-va sa conduceti pe partea stanga a drumului.

Daca va aflati in Insulele Caicos puteti practica foarte multe sporturi, precum golf, scufundari, navigatie, echitatie, kite boarding si pescuit. Firmele care va pot ajuta sa intreprindeti astfel de activitati sunt Provo Golf Club, Dive Provo, Nautique Sports, Provo Ponies, Caicos Conch Farm, Kite Provo, Silver Deep si SNUBA Underwater Adventures.

Caicos Islands