Cum se ajunge in Turks si Insulele Caicos

Calatoria cu avionul in Insulele Turks si Caicos

Insulele dispun de doua aeroporturi internationale, respectiv Providenciales International (PLS) si Jags McCartney International Airport (GDT), situat in insula Grand Turk. Pentru a calatori intre insulele, puteti folosi cursele charter efectuate de Caicos Express Airways sau Air Turk Caicos. Calatoria intre de la Bucuresti in Providenciales dureaza aproximativ 35 de ore, pe ruta Bucuresti – Londra - Miami – Providenciales, in conditiile in care numai la Miami trebuie sa faceti o escala de 19 ore.

Transportul in Insulele Turks si Caicos

Autobuzele cunoscute in limbaj local sub numele de „jitney”, sunt destul de numeroase, dar au dezavantajul ca nu circula la intervale fixe, iar pretul calatoriei este fixat in mod inexplicabil de catre sofer. Acestia fac statii pe traseu pentru a lua pasageri, ori de cate ori este nevoie si e bine sa va interesati de costul calatoriei la urcare, pentru a nu avea surprize la coborare. Exista un numar redus de autobuze denumite The Gecko, destinate in special turistilor, care fac legatura intre Grace Bay si regiunea Turtle Cove, cu opriri in principalel locatii turistice. Puteti calatori cu acest autobuz doar pe baza de rezervare, iar pretul variaza intre 4 si 11 USD/persoana.

Calatoria cu feribotul in Insulele Turks si Caicos

Intre insulele Turk si Caicos exista posibilitatea de a calatori cu feribotul, in special, pe rutele North Caicos, South Caicos, Providenciales si Middle Caicos, cu ajutorul ambarcatiunilor puse la dispozitie de compania TCI Ferry. Acestia efectueaza cateva curse zilnice intre Golful Walkin si Sany Point, din Provo, in North Caicos. Calatoria dureaza jumatate de ora, in conditiile in care pentru un bilet platiti intre 25 USD si 40 USD/persoana, in functie de facilitatile pentru care optati. Un alt feribot pleaca in fiecare vineri si sambata din Provo, cu destinatia South Caicos, o calatorie de o ora si jumatate, cu preturi intre 45 USD si 110 USD/persoana. Turistii care vor sa navigheze pe ruta Grand Turk Salt Cay, pot rezerva bilete pentru feribotul care efectueaza zilnic calatorii pe aceasta ruta. In acelasi timp, daca bugetul va permite, puteti inchiria yachturi mai mari sau mai mici, cu sau fara echipaj la bord, apeland la companii precum Big Blue Unlimited sau J&B Tours.

Calatoria cu masina in Insulele Turks si Caicos

Infrastructura rutiera este destul de moderna si in regiunea Providenciales a fost deschisa traficului o autostrada foarte moderna. In zonele marginase insa, drumurile va pot solicita in mod special abilitatile de condus. In Turks si Caicos, autoturismul se conduce pe partea stanga a sensului de mers, dupa modelul britanic, si nu uitati sa va puneti centura de siguranta ori de cate ori va urcati la volan. De asemenea, incercati sa nu depasiti limitele de viteza stabilite la 65 km/h in afara oraselor si 30 km/h in zonele urbane. Pe durata sejurului, puteti folosi carnetul obtinut in tara sau cel international.