Ghid turistic Grand Turk

Recomandat pentru: scufundari, plaja, relaxare

Despre Grand Turk

Insula Grand Turk face parte din Insulele Turks si Caicos. Este cea mai mare dintre Insulele Turks, cel mai mic arhipelag din cele doua care formeaza teritoriul Insulele Turks si Caicos. In Grand Turk se afla capitala teritoriului, Cockburn Town. De asemenea, insula este si cel mai important centru administrativ, istoric, cultural si financiar al zonei.

Pentru a ajunge in Grand Turk aveti la dispozitie mai multe variante. Puteti merge cu avionul pana la Aeroportul International JAGS McCartney sau puteti calatori cu unul dintre vasele de croaziera care ancoreaza la Terminalul Carnival Cruise.

Pentru a va deplasa pe insula va recomandam sa inchiriati o bicicleta, un scuter sau o masina, in functie de necesitatile dumneavoastra.

Daca va aflati in Grand Turk va recomandam sa vizitati Farul de pe insula. In apropierea acestuia se afla si resedinta ingrijitorului farului, dar si depozitul de kerosen. Pe timp de noapte, farul din Grand Turk era, de cele mai multe ori, singurul punct de reper al marinarilor plecati in recif. De asemenea, puteti vizita Terminalul Carnival Cruise. Acolo veti gasi si un sat de vacanta, cu multe magazine si restaurante, piscine si o plaja intinsa. Un alt loc pe care nu ar trebui sa-l ratati este Muzeul National Turks & Caicos, unde aveti posibilitatea sa invatati lucruri despre istoria insulelor, despre descoperirea acestora, despre fauna si flora, dar si despre rolul jucat de insule in explorarea spatiului din secolul al XX-lea.

Datorita faptului ca in Grand Turk se gasesc o diversitate marina impresionanta si foarte multe recifuri de corali, va recomandam sa faceti scuba diving. Sunt foarte multe companii care organizeaza astfel de activitati si cu siguranta veti gasi una pe placul dumneavoastra. Daca preferati snorkeling-ul, puteti practica acest sport pe una dintre cele mai frumoase plaje din Grand Turk, Governor’s Beach. O alta activitate in aer liber pe care v-o propunem este echitatia pe plaja. Nu este nimic mai placut decat sa faceti echitatie la apus, pe malul Oceanului Atlantic. Daca sunteti in cautare de aventura, puteti opta pentru un safari offroad.

Pentru cumparaturi va recomandam zona terminalului Carnival Cruise, unde veti gasi preturi bune. Un magazin din aceasta zona este Dufry. Acesta functioneaza in regim duty-free si de acolo puteti cumpara produse precum bauturi alcoolice sau obiecte din piele, la preturi foarte bune. In rest, in zona veti mai gasi magazine mici si chioscuri care ofera spre vanzare tot felul de produse, de la bijuterii pana la obiecte de arta si suveniruri.

In ceea ce priveste restaurantele si barurile va recomandam Birdcage Bar & Restaurant, Captain Zheng, un restaurant chinezesc, dar si Margaritaville.

Dintre unitatile de cazare va recomandam Osprey Beach Hotel, Crabtree Apartments si Bohio Dive Resort.

Grand Turk