Ghid turistic Funafuti

Despre Funafuti

Va doriti sa petreceti vacanta intr-un loc ce seamana cu un colt de Rai, in care natura se imbina perfect cu peisajul unei destinatii turistice in care locuiesc oameni deschisi si prietenosi? Atunci trebuie neaparat sa vedeti Funafuti, un resort impresionant nu doar prin posibilitatile de petrecere a timpului liber, ci si prin obiceiurile si traditiile pe care cei din partea locului le pastreaza cu sfintenie din cele mai vechi timpuri.

Istoricii cred ca primii oameni care au pasit in Funafuti vreodata au ajuns aici in urma cu aproximativ doua mii de ani. Sub conducerea unor sefi numiti “Aliki”, cei care fac parte de secole bune din societatea din Tuvaluan au trecut prin diferite perioade, o schimbare importanta avand loc la inceputul secolului al XIX-lea, mai exact in 1820, atunci cand comerciantii europeni au ajuns in Funafuti. In prezent, religia joaca un rol foarte deosebit pentru localnici, iar acest lucru se intampla de la venirea pastorului din Societatea Londoneza pe teritoriul din Funafuti in jurul anilor ’60 din secolul al XIX-lea. Ulterior, britanicii au pus stapanire pe aceasta destinatie turistica, iar Funafuti a devenit mai apoi o colonie. Abia in 1975 teritoriul a devenit unul independent, dupa ani buni in care a fost sub dominatie britanica. In prezent, Natiunile Unite considera ca Funafuti este unul dintre cele mai pasnice locuri, cu toate ca nu este foarte bine dezvoltat inca.

Daca va intrebati cu ce puteti ajunge in Funafuti, e bine de stiut faptul ca aveti la dispozitie atat avionul, cat si vase de diferite marimi. Este important sa stiti insa ca va trebui sa ajungeti pana Suva, iar de acolo si pana in Funafuti trebuie sa luati fie avionul, fie una dintre cursele regulate pe apa.

In ceea ce priveste cazarea, puteti alege dintre mai multe hoteluri. Asadar, aveti la dispozitie Hotelul Vaiaku Lagi, care se afla in centrul orasului, la aproximativ cincizeci de metri de aeroport, dar si foarte aproape de una dintre frumoasele lagune de pe insula. De aici veti avea parte de un apus incredibil. Mai apoi, puteti gusta din traditionalele bucate cu aroma europeana la resortul Casa Hideaway. In acelasi timp, puteti sa va cazati la Filamona Moonlight, complexul Militano sau in Motelul Fale Tolu.

In Funafuti veti avea ocazia sa descoperiti obiective turistice foarte interesante, care au in spate povesti pline de mister. De exemplu, puteti vedea ramasitele a ceea ce odinioara foloseau trupele americane, mai exact in cel de-al doilea razboi mondial. Veti putea vedea o epava in apropiere de malul satului Nanurnea ce face parte din arhipelagul Funafuti. Mai apoi, trebuie sa va indreptati catre micuta insula Motulalo, acolo unde exista ceea ce a ramas dintr-un avion prabusit. Va recomandam sa continuati vizita in Funafuti pe insulita Tepuka unde exista un buncar ce era folosit odinioara de catre cei ce voiau sa se adaposteasca de atacurile inamicilor.

Intrucat infrastructura nu este foarte bine organizata deocamdata in Funafuti, nu veti avea la dispozitie prea multe mijloace de transport. Singurele pe care le puteti lua in calcul sunt taxiurile si motocicletele. Suntem siguri insa ca veti avea parte de o vacanta de neuitat, pentru ca destinatia turistica Funafuti este una deosebita!

Funafuti