Informatii utile Kiev

Date generale


Moneda: Grivna (UAH)
Limba oficiala: Ucraineana
Fus orar: GMT 02:00

Kiev este recunoscuta pentru


arhitectura
puncte de interes
situri religioase
cultura
plimbari in aer liber
muzee

Cand este indicat sa vizitati orasul Kiev

Kiev este un oras foarte placut intre lunile mai si septembrie. Perioada Craciunului este si ea recomandata. Martie este o luna de evitat, din cauza dezghetului si a zapezii topite de pe trotuare. Daca ramaneti in Ucraina mai mult de trei zile, puteti profita de acest lucru, sa faceti o vizita in sudul orasului si sa vizitati muzeul in aer liber de la Pirogovo pentru a descoperi diferitele traditii rurale din Ucraina.

Temperaturi medii lunare in Kiev, Ucraina

Activitati in orasul Kiev

Probabil ca veti fi surprinsi sa aflati ca in Kiev se afla 120 de km de plaje! Intre fluviul Dniepr si raul Desenka se afla 3 mari insule care sunt extrem de frecventate intre lunile mai si septembrie. Insula Venetsianskyi este cea mai cunoscuta datorita Hidroparcului. Puteti ajunge aici cu metroul. Cealalta Insula, Dolobetskyi este paradisul amatorilor de scaldat si de cluburi. A treia Insula, Trukhaniv este si ce mai mare. Aceasta este destinata sportivilor.

Va intrebati ce sa faceti iarna la Kiev? Veti fi uimiti cand va vom spune ca puteti schia chiar in centrul orasului! Aici veti gasi doua telecabine si veti putea inchiria schiurile sau placile de surf. Aici pistele sunt scurte dar ideale in cazul in care va doriti sa va oxigenati creierul dupa ce v-ati petrecut noaptea in club. De asemenea, veti gasi aici si foarte multe patinoare, extrem de frecventate in week-end.

Nu plecati din Ucraina, mai ales daca este prima voastra vizita, fara sa fi incercat sauna traditionala! Aici nu se spune sauna ci bania. Veritabila arta de a trai, in Ucraina, la fel ca si in Rusia, sauna contribuie la intretinerea sanatatii fizice si mentale.

Excursii in imprejurimile orasului Kiev

O zi la Uman. Aceasta magnifica gradina monumentala ofera o flora exotica exceptionala. A fost amenajata pentru contesa Sofia. Aceasta gradina i-a fost oferita ca sa nu ii mai fie dor, sa nu mai simta nostalgie dupa pamantul sau natal, Grecia.

O zi la Chernigiv. Un oras aflat in partea de nord a Kiev-ului care are o arhitectura remarcabila! Veti putea vizita aici catedrala Borisoglebsky, colegiul, casa Lizobug, Biserica Sfanta Caterina, manastirea Yeletsk, etc.

O zi la Pirogovo. Muzeul Arhitecturii Folclorice: este vorba despre un veritabil oras cu cladiri si constructii foarte vechi, care va va ajuta sa va faceti o idee despre vechea arhitectura a Ucrainei. Acesta se afla la aproximativ 20 de km de centrul orasului.

Gastronomia in orasul Kiev

Kiev este un adevarat paradis al gurmanzilor. Bucatariile cele mai celebre din lume sunt amestecate impreuna in restaurantele si in cafenelele din Kiev. Nenumaratele retele de restaurante din Kiev pot satisface si cei mai exigenti clienti. Pizzeriile sunt aici omniprezente!

Manastiri, muzee si festivaluri de film, vizite in vechiul centru al orasului, etc. Cu siguranta ca nu va veti plictisi in sejurul vostru la Kiev!