Ghid turistic Entebbe

Recomandat pentru: gradina zoologica, gradini, safari, natura, plaja, peisaje

Despre Entebbe

Entebbe este un oras important din centrul Ugandei, localizat intr-o peninsula a Lacului Victoria, pe malul nordic al acestuia. Orasul este situat in Districtul Wakiso, la aproximativ 37 de km de Kampala, capitala tarii. Orasul a fost sediul guvernului pentru Protectoratul Ugandei, inainte ca tara sa isi dobandeasca independenta, in 1962. In prezent, Entebbe este resedinta Presedintelui Ugandei.

In Entebbe se afla cel mai mare aeroport comercial si militar din Uganda, Aeroportul International Entebbe. Aeroportul este deservit de companii aeriene africane si internationale. Exista zboruri zilnice din Dubai cu compania Emirates, dar si zboruri saptamanale cu British Airways, Brussels Airlines si KLM. Kenya Airlines efectueaza zboruri de mai multe ori pe zi din Nairobi. Tot zilnic se efectueaza zboruri din Cairo, Addis Ababa si Johannesburg. Puteti ajunge in Entebbe si cu autobuzul din Kampala. Cursele pleaca din jumatate in jumatate de ora sau din ora in ora si costa aproximativ 2 dolari. In interiorul orasului, cea mai simpla modalitate de a va deplasa este boda-boda, un taxi-motocicleta.

In Entebbe se afla Gradinile Botanice Nationale, o Gradina Zoologica, dar si situl istoric Kigungu, unde primii misionari catolici, Calugarul Amans si Parintele Mon Maple Lourdel, au construit un lacas cult si au promovat religia catolica in Uganda pentru prima data. Tot in Entebbe veti gasi si cel mai vechi club de golf din Africa de Est, ale carui baze au fost puse in anul 1900. La Gradina Zoologica veti gasi specii de animale precum lei, rinoceri, zebre, crocodili, girafe, hiene, cimpanzei si altele. Un bilet de intrare pentru adulti costa 12 dolari.

Daca va aflati in Entebbe puteti face excursii cu barca pe Lacul Victoria, in cadrul carora puteti pescui si puteti vizita Insula Ngamba, unde traiesc multi cimpanzei. O companie care organizeaza astfel de expeditii este Wild Frontiers.

Dintre restaurante va recomandam The Gately, 4 Points, China Garden, Goretties Pizza, Nickey’s Pizza si Faze 3. Pentru cazare va recomandam Boma Guesthouse, Entebbe Travellers Inn, Laico Lake Victoria Hotel si Imperial Botanical Beach Hotel, unde s-a cazat si Presedintele Americii, Bill Clinton. Va puteti caza in acelasi apartament pentru pretul de 1750 de dolari pe noapte. In rest, preturile pentru camerele obisnuite incep de la 265 de dolari.

Entebbe