Ghid turistic Jinja

Recomandat pentru: rafting, bungee jumping, safari, cascada

Despre Jinja

Jinja este al doilea cel mai mare oras din Uganda si al doilea cel mai aglomerat centru comercial din tara, dupa Kampala, capitala tarii. Orasul este localizat in sud-estul Ugandei, la 87 de km de capitala. Jinja se afla pe malurile Lacului Victoria si este cea mai mare zona metropolitana din Districtul Jinja. De asemenea, Jinja este locul din care izvoraste Nilul, cel mai lung fluviu din lume.

Jinja este o statie importanta a Cailor Ferate din Uganda si un port in care ajung feriboturile care calatoresc pe Lacul Victoria. Daca veti calatori din Kampala catre Jinja, veti face aproximativ 90 de minute cu masina personala si 2 ore cu autobuzul. Aeroportul Jinja este localizat in Kimaka, la 4 lm nord de oras.

Transportul in interiorul orasului este dominat de motocicletele boda-boda si de masinile mici numite mycar.

Jinja este o destinatie populara pentru iubitorii sporturilor extreme precum rafting-ul. Alte sporturi pe care le mai puteti practica aici sunt body surfing si kaiac-canoe, dar si echitatia.

Jinja este unul dintre locurile din Uganda de unde puteti cumpara suveniruri africane. Cel mai bun punct de plecare pentru o sesiune de shopping este The Source Cafe si strazile inconjuratoare. Puteti cumpara tobe, chitare, tablouri si multe alte lucruri.

Pentru a lua masa va recomandam Flavours, Ginger on the Nile, Ginger on Main, The Source Cafe si 2 Friends. Pentru a va racori va recomandam sa beti cea mai buna bere din Africa, produsa chiar in Jinja, care se numeste Nile Special.

In Jinja, viata de noapte este extrem de vibranta. In oras exista foarte multe baruri, dintre care va recomandam Bebes, Leo, Spot Six, cluburi de noapte, precum Sombreros si Mayfair si cazinouri ca Nile View Casino.

In ceea ce priveste locurile de cazare va recomandam Bellevue, Ling Ling Guest House, Nile Resort, Kingfishers Safari si Nile River Explorers.

Jinja