Ghid turistic Kampala

Recomandat pentru: situri religioase, arhitectura, cladiri administrative, puncte de interes, istorie, arta, atractii inedite

Despre Kampala

Kampala este capitala Ugandei, situata in partea sudica-centrala a tarii, in apropiere de malurile Lacului Victoria. Kampala, cu o populatie de peste 2.5 milioane de locuitori, este cel mai mare oras din Uganda. In ciuda acestui fapt, inca nu a fost sufocat de trafic, asa cum se intampla cu alte orase asemanatoare. Kampala este un oras foarte sigur si nu exista nicio problema daca faceti plimbari nocturne prin oras.

Locuitorii Kampalei sunt foarte amabili si prietenosi, asa ca nu vor exista probleme daca ii veti aborda pentru a le pune intrebari.

Dintre obiectivele turistice din Kampala, va recomandam Muzeul Uganda, mormintele Kasubi si mormintele Wamala, unde sunt inmormantate ramasitele Regilor Bugandei, Galeria de Arta Nommo, Teatrul National, Catedrala Rubaga, Catedrala Namirembe, Moscheea Nationala Gaddafi, Templul Bahai si Parlamentul din Uganda.

Dintre activitatile pe care le puteti intreprinde in Kampala, va recomandam rafting-ul pe apele Nilului, organizat de Nile River Explorers, Adrift si Nalubale Rafting. Alte activitati sunt bungee-jumping deasupra Nilului, jet-boating pe Nil, safari pe malurile fluviului sau in Parcul National Bwindi sau excursii in Parcul National Mburo, unde veti vedea garantat hipopotami, zebre, gazele, crocodili si pasari exotice.

Kampala