Ghid turistic Balaton

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, atractii inedite, muzee, natura, panorama, relaxare

Despre Balaton

Ungaria se poate lauda cu unul dintre cele mai mari lacuri ale Europei Centrale. Lacul Balaton este supranumit si Marea Ungariei, deoarece este asezat in centrul regiunii transdanubiene si se intinde pe o suprafata cu o lungime de 77 de kilometri si o latime de 14 kilometri. Suprafata sa este de 600 km patrati.

Imprejurul acestui lac exista numeroase statiuni, precum Balatonfoldvar, Balatonalmadi, Balatonkenese sau Balatonfured, in care turistii se pot recrea si vizita atat tarmurile, cat si orasele, iar sezonul de varf este este in timpul verii, de la inceputul lui iunie pana in august.

Temperatura apei permite inotul, insa ceilalti turisti pot pescui, practica sporturi nautice sau pur si simplu pot vizita obiectivele turistice din zona. Tarmul din sudul lacului are numeroase plaje, pe cand cel opus este format din munti de origine vulcanica si dealuri. Intrucat exista un sol vulcanic, aici se cultiva vita de vie ce produce vestitul vin unguresc Badacsony.

Se pare ca anual vin aici peste doua milioane de turisti, zona fiind cea mai importanta a Ungariei, din punct de vedere turistic.

Balaton