Cum se ajunge in Budapesta

Calatoria cu avionul la Budapesta

O calatorie pana in Budapesta cu avionul va poarta catre aeroportul Ferihegy care deserveste orasul. Herihegy1, Ferihegy2A si Ferihegy 2B sunt cele trei terminale ale acestui aeroport situat in sectorul al XVIII-lea, in Pestszentlorinc-Pestszentimre. Puteti opta pentru un bilet de tip low-cost, daca il procurati din timp, sau puteti sa il cumparati cu cateva zile inainte. Un zbor direct, fara escala dureaza in jur de o ora si jumate daca alegeti compania aeriana Blue Air, spre deosebire de zborul de aproape sase ore, daca alegeti compania Lufthansa. La aceasta exista zboruri cu escala in Frankfurt sau in Munchen. De asemenea, si compania Tarom are zboruri directe Bucuresti-Budapesta.

Calatoria cu automobilul la Budapesta

O calatorie cu masina poate oferi pasagerilor mai multe peisaje. De exemplu, ruta va fi urmatoarea: Bucuresti – Pitesti - Ramnicu Valcea – Timisoara – Szeged - Budapesta, iar in aproximativ zece ore si jumatate veti ajunge la destinatie. Vigneta pentru strazile Ungariei, pentru zece zile va costa 2500 de forinti, in cazul in care 100 de forinti = 1,4 lei.

Calatoria cu trenul la Budapesta

Un drum cu trenul de la Bucuresti pana in Budapesta dureaza aproape 15 ore, un plus fiind dat de faptul ca acest tren are vagoane cuseta, deci puteti dormi pana la destinatie. Un bilet simplu, la clasa a II-a costa 29 de euro, pe cand pentru un loc la cuseta cu sase paturi costa 39 de euro, iar pentru cuseta cu trei paturi pretul ajunge pana la 59 de euro.