Informatii utile Budapesta

Date generale


Moneda: Forint (pl.
Limba oficiala: Maghiara
Fus orar: GMT 01:00

Budapesta este recunoscuta pentru


muzee
plimbari in aer liber
atractii inedite
puncte de interes
cultura
arhitectura

Cand este indicat sa vizitati orasul Budapesta

Budapesta isi deschide bratele larg pentru turisti in orice anotimp al anului, fiecare sezon oferind o alta fata orasului. Clima temperat continentala de tranzitie ofera un echilibru capitalei, pentru ca vara temperaturile medii sa fie in jur de 21 de grade Celsius, iar iarna -2 grade. Astfel, turistii se pot bucura vara atat de o plimbare pe jos, pentru a vizita Budapesta, iar iarna se pot imbraca bine pentru a vedea cum ii sta capitalei acoperita de zapada.

Temperaturi medii lunare in Budapesta, Ungaria

Ce sa luati in bagaj

Cu siguranta aveti nevoie de un aparat foto in geanta, pentru ca daca veti ajunge in Piata Eroilor, la Parlament sau la Palatul din Buda, veti dori sa faceti o poza, in semn de amintire. De asemenea, sa nu uitati sa va luati intr-un „buzunar” si curiozitatea, pentru ca aveti mult de mers si multe de descoperit. Comunitatea germana, romana sau greaca va pot surprinde pe strazile frumos pavate ale capitalei.

Magazine si piete in Budapesta

In Budapesta, calitatea este foarte usor de gasit, pentru ca produsele sunt bine realizate. Niciun turist nu va putea rezista tentatiei de a cumpara fie un suvenir, fie alte lucruri de care are nevoie. Cafeneaua Gerbeaud este foarte vizitata, in special de turisti, fiind alcatuita din trei magazine si o terasa. Ea se gaseste la doar cativa pasi de bulevardul Andrassy. Strada Deak Ferenk va satisface dorintele tuturor celor pasionati de moda, iar strada Vaci este un adevarat paradis pentru cei fascinati de numele unor mari firme sau de buticuri.

Folkart Centrum este cel mai mare magazin din toata tara, de unde se pot cumpara lucruri traditionale, precum costume populare autentice, broderii, tesaturi, portelanuri si ceramica, dar si sculpturi din os si lemn si celebrele oua incondeiate.