Transport Budapesta

Metroul in Budapesta

Cea mai rapida cale de a ajunge undeva in Budapesta este cu metroul. Puteti sa va procurati biletul de sectie, valabil pentru calatorii scurte, pana la trei statii, biletul de transfer, pentru calatorii cu transfer intre linii sau biletul de sectie-transfer, pentru calatorii de pana la cinci statii, cu transfer intre linii. 
In 1870 incepe sa se vorbeasca in capitala Ungariei despre metrou, urmand ca in 1894 sa inceapa lucrarile. La acestea au participat in jur de 2000 de muncitori si s-au folosit cele mai bune utilaje. Astazi, sistemul este compus din trei linii. A patra linie este in constructie, iar planurile pentru linia cinci sunt gata de implementare.

Autobuzele in Budapesta

In Budapesta, este recomandabila calatoria cu autobuzele care fac turul capitalei. Pentru ca sunt multe de vizitat, anumite companii precum Cityrama, Eurama sau City Tour Hop on Hop Off ofera pachete ce includ anumite puncte turistice. Cat despre autobuzele care fac legatura intre sectoarele Budapestei, pentru acestea va puteti procura bilete valabile in toate mijloacele de transport.

Tramvaiul in Budapesta

Conducerea capitalei este foarte preocupata de transportul intern, dar si extern in aceeasi masura, motiv pentru care in 2006 a investit destul de mult si in tramvaie. Astfel, o suma de 140 de milioane de euro s-a investit in acest domeniu. In Budapesta, in general, tramvaiele sunt joase.

Taxiurile in Budapesta

Sunt foarte folosite in special de persoanele care nu suporta transportul in comun. Taxiurile pot fi foarte usor vazute, avand in vedere ca au o placuta galbena ce ajuta turistii. Totusi, preturile difera foarte mult de la o companie la alta. Cele mai cunoscute firme de taximetre sunt: 6x6, City Taxi, Taxi Plus, Taxi 2000 sau FoTaxi.