Cum se ajunge in Ungaria

Calatoria cu avionul in Ungaria

Daca doriti sa ajungeti in Ungaria cu avionul, atunci e bine sa stiti ca puteti apela la mai multe companii, precum Lufthansa sau Tarom. Exista curse directe, dar exista si curse cu escala in Munchen sau Frankfurt, de exemplu. Biletele vor fi de tip low cost daca le rezervati cu cateva luni inainte.

Calatoria cu automobilul in Ungaria

In cazul in care alegeti sa circulati cu masina pana in Ungaria si sa vizitati tara pe sosea, atunci sa nu uitati ca aici este intituit sistemul vignetelor. Costul acestora, pentru cele patru autostrazi (M1/M3/M5/M7) este este: 1 170 de forinti - pentru 4 zile, din luna septembrie pana in mai; 1 530 de forinti - pentru 4 zile, din luna mai pana in septembrie; 2 550 de forinti - pentru 10 zile; 4 200 de forinti - pentru o luna; 37 200 de forinti - pentru un an.

Calatoria cu trenul in Ungaria

In Ungaria, prima cale ferata a fost deschisa pe 15 iulie, 1846, aceasta zi fiind considerata ca inceputul cailor ferate maghiare. La prima calatorie cu acest sistem, poetul Sandor Petofi a scris un poem despre ocazie, precizand ca liniile ferata vor conecta Ungaria precum vasele de sange din organism, demonstrand ca versul nu se poate transforma in piatra. Cu toate acestea, Ungaria s-a axat de-a lungul timpului pe constructia de autostrazi, existand putine sanse pentru o investitie serioasa sau semnificativa in infrastructura feroviara, pe termen scurt.