Informatii utile Ungaria

Date generale


Capitala: Budapesta
Moneda: Forint (pl.
Limba oficiala: Maghiara
Fus orar: GMT 01:00
Religie: Crestini (81%), Alte religii (19%)

Ungaria este recunoscuta pentru


cladiri istorice
arhitectura
puncte de interes
situri religioase
arta
muzee
istorie

Cand este indicat sa vizitati Ungaria

Ungaria este situata intr-o zona cu clima temperat continentala, asa ca pentru turisti aceasta este o veste buna. Iernile nu sunt foarte geroase, nici verile prea calduroase, asa ca va puteti bucura de aceasta tara in oricare anotimp doriti. Fie ca veti fi prins in mijlocul unui festival vara, fie ca veti pasi pe scarile inghetate ale vreunui muzeu care seamana mai mult a palat, vizita in Ungaria va ramane de nepretuit, cu siguranta.

Temperaturi medii lunare in Ungaria

Ce sa luati in bagaj

Pe langa aparatul foto, e bine sa va luati in bagaj si posterele cu formatia electronica favorita, daca veniti vara, sau iarna mai bine adaugati un pulover in plus pentru ca de la plimbarea pe malul Dunarii s-ar putea sa vi se faca frig. In orice caz, inarmati-va cu rabdare, pentru ca Ungaria e mare si aveti multe de vizitat.

Magazine si piete in Ungaria

Desi era considerata ca o Mecca a cumparaturilor, in timpul comunismului Budapesta a avut de suferit. Dupa 1989 capitala Ungariei a inceput din nou sa atraga turisti din toate colturile lumii care vin aici sa faca shopping.

In afara de malluri este bine sa vizitati si micile magazine de antichitati unde puteti sa gasiti carti din evul mediu, ceasuri de epoca sau manuscrise de Wagner. Nu ratati nici talciocul Ecseri unde puteti sa intrati in posesia unor raritati la cele mai bune preturi si nici Piata Centrala, care in trecut era legata printr-un tunel de Dunare pentru ca marfa sa poata fi descarcata cu usurinta de pe barje.

Evenimente si festivaluri in Ungaria

In fiecare an, la jumatatea lui iunie, maretul fluviu care desparte Budapesta in doua este sarbatorit. Carnavalul Dunarii are rolul de a pastra vie cultura, impreuna cu traditia populara maghiara. Se incearca astfel o legatura intre trecut, prezent si viitor. Atmosfera de carnaval este intregita prin diferite forme de expresie artistica: dansuri si muzica populare, dans contemporan, muzica simfonica. Spectacolele au loc pe ambele maluri ale Dunarii (intre Podul Elisabeta si Podul cu Lanturi) in locuri precum: Insula Margareta, Muzeul de Etnografie, Heritage House, Piata Vorosmarty.

Vinul nu este o bautura oarecare, iar specialistii si cei pasionati stiu acest lucru. In fiecare an, in Budavari festivalul local reuneste numeroase sortimente de vin, iar atelierele si conferintele instructive sunt acompaniate de oportunitati de degustare. Acest lucru atrage destul de multi oameni, subtilitatile vinului fiind descoperite. Aroma, nuanta, culoare, toate conteaza la un vin, dar ce-ar fi acesta fara o gama gastronomica? Asocierea adecvata a mancarii cu vinul este o parte semnificativa pentru cunoscatori. Pe ritmuri muzicale, caci festivalul este in pasi de sunete, in septembrie, Budapesta are gust de vin si aroma de culoare.