Monumente

Ruinele Tettye din Pecs

Ruinele Tettye se numara printre atractiile turistice ale orasului Pecs. In limba maghiara tettye se traduce prin – manastirea dervisilor. Initial, prin secolul XVI, Episcopul de Pecs, Szathmáry György, a cerut sa i se construiasca o casa de vacanta aici. Dupa ocupatia otomana, casa a intrat in posesia calugarilor dervisi. Cu timpul a ajuns intr-o avansata stare de degradare, iar...

Mormantul lui Idris Baba din Pecs

Mormantul lui Idris Baba este unul dintre locurile de pelerinaj din Pecs. Mormantul lui Idris Baba a fost construit in anul 1500. Nu se stie prea multe despre identitatea acestui pesonaj, dar se crede ca avea „puteri miraculoase” de vindecare a diferitelor afectiuni medicale. Mormantul sau are o forma octogonala, iar dupa invazia otomana a fost transformat in spital pentru ciumati, sub...

Mausoleul Vilmos Zsolnay din Pecs

Mausoleul Vilmos Zsolnay este un loc interesant de vizitat, daca va aflati in vacanta la Pecs. Mausoleul a fost construit in anul 1913 in apropierea Fabricii Zsolnay, pentru membrii familiei Zsolnay si este o constructie in stil neo-roman, alcatuita dintr-o capela si o cripta subterana ce contine 32 de locuri funerare. Fatada mausoleului este decorata cu placi mate, iar cupola, de forma unei emisfere,...

Fantana Zsolnay din Pecs

Fantana Zsolnay este un reper turistic important al orasului Pecs, construita in stil art nouveau si donata orasului in anul 1912, de catre Fabrica Zsolnay. Este decorata cu portelan si ornamentata cu figuri pagane reprezentand capete de taur. Fantana Zsolnay este situata la sud de Piata Széchenyi.

Coloana Trinitatii din Keszthely

Coloana Trinitatii este o statuie impresionanta, construita in anul 1770, si care se gaseste in Piata Principala din Keszthely.

Gradina Ruinelor din Szombathely

Gradina Ruinelor este una dintre cele mai mari atractii turistice din Szombathely. In timpul romanilor, in Provincia Panonia (teritoriul cuprins intre Ungaria de astazi si vestul Dunarii) s-a dezvoltat orasul Savaria, astazi Szombathely. Acesta era unul dintre cele mai importante orase din zona, dovada fiind constructiile publice importante care se gaseau aici, printre care Palatul Imperial, Templul...

Panteonul din Balatonfured

In drumul dvs prin Balatonfured trebuie sa vizitati si Pantheonul. La intrare veti gasi o placa memoriala pentru cei care s-au tratat la acest spital. Printe acestia, se numara poetul indian Rabindranath Tagore. Un bust apartinand poetului premiat cu Nobel se gaseste la Tagore Sétány, in fata unui lamai care a fost plantat aici in anul 1926, pentru a marca insanatosirea acestui mare scriitor.

Crucea Memoriala din Szentendre

Monument important in istoria orasului, Crucea Memoriala din Szentendre a fost ridicata in Piata Centrala, in anul 1763, in memoria victimelor ciumei, de catre comunitatea sarba din Szentendre. 

Poarta Fidelitatii din Sopron

Poarta Fidelitatii este un simbol al orasului Sopron. In realitate, este o placa omagiala oferita orasului Sopron, ce se gaseste la intrarea in Turnul Pompierilor, pe care scrie „civitas fidelissima” – „Pentru cei mai loiali cetateni” - cu ocazia referendumului din anul 1922.

Monumentul Millennium din Szarvas

Constructie impozanta, opera a sculptorului Michael Gabor, Monumentul Millennium a fost inaugurat in anul 2000, pentru a marca debutul noului mileniu. Monumentul se gaseste pe malul Hölt-Körös. Constructia este reprezentata dintr-o colona inalta, decorata cu statuile Arhanghelilor Mihail si Gavril, iar deasupra se afla o replica a coroanei Sfantului Stefan.