Ghid turistic Atlantida

Recomandat pentru: plaja, biserici, parc acvatic, gradina zoologica, relaxare

Despre Atlantida

La aproximativ 45 km spre est de capitala Montevideo este localizat orasul statiune, Atlantida. Acesta face parte din departamentul Canelones, unul dintre cele 19 departamente in care este divizat statul Uruguay, din punct de vedere administrativ. Atlantida este si numele intregului municipiu de care apartine orasul in sine, municipiu care include si alte mini statiuni, cum ar fi Villa Argentina, Fortin de Santa Rosa si localitatile rurale de la nord de acestea.

Primele planuri pentru amenajarea acestei zone si pentru transformarea sa intr-un oras statiune, au fost intocmite in anul 1911, iar in anul urmator s-au pus in vanzare parcelele actiunea de parcelare incepand. In jurul anului 1913, a fost construita prima unitate de cazare, si anume hotelul Las Toscas din apropierea plajei. Acest hotel a primit numele orasului, si anume Atlantida, in anul 1915. In anul 1939, Natalio Michelizzi, un bogat om de afaceri italian din Buenos Aires, a decis sa accelereze dezvoltarea zonei si a investit in cumpararea tuturor parcelelor care nu au fost cumparate. In aceasta perioada, majoritatea familiilor bogate din Montevideo au inceput sa isi ridice aici resedinte de vara. In anul 1967, Atlantida a primit statutul de oras.

Pentru a se ajunge in Atlantida, turistii pot lua avionul pana in Montevideo, iar de acolo sunt curse de autobuz pentru cei 30 km pana in Atlantida, insa se poate inchiria si masina, pentru turistii care doresc asta.

Atlantida reprezinta una dintre principalele atractii turistice ale Uruguayului pe timpul sezonului estival, datorita plajelor frumos amenajate si intinse de-a lungul coastei. Coasta de Oro este impartita in doua orase, Atlantida si La Floresta. Desi La Floresta a fost construit prima oara, Atlantida s-a dezvoltat mult mai repede si are mult mai multi rezidenti decat La Floresta. Atlantida este dotata cu cinematograf, magazine alimentare, biserici, clinici medicale. De asemenea, recent, s-a construit si un supermarket modern, Tienda Inglesa, unde se poate gasi aproape orice, de la textile pana la electronice.

Cele mai vizitate obiective turistice din Atlantida sunt Parohia Cristo Obrero, “El Aguila” si Edificiul El Planeta. Parohia Cristo Obrero atrage turistii prin arhitectura sa unica, in timp ce El Aguila este o constructie din piatra, care atrage prin forma sa bizara, insa si prin legendele sale, cum ar fi un observator nazist sau un centru de energie cosmica.

Atlantida reprezinta o reminescenta a unei epoci trecute, insa care totusi surprinde prin farmecul cladirilor istorice si prin vitalitatea de care da dovada in timpul sezonului estival, dar nu numai. Pe timpul iernii, Atlantida devine mai linistita, restaurantele si magazinele inchizandu-se pe timpul acestui anotimp, iar unele dintre ele fiind deschise doar pe perioada weekendului. Insa Atlantida nu este un oras care sa “moara” pe timp de iarna, ca alte statiuni din Uruguay, datorita faptului ca aici este un numar mare de rezidenti, iar pe timpul iernii se gasesc fel de fel de activitati.

Atlantida