Ghid turistic Carmelo

Recomandat pentru: crama, plaja, cazinou, istorie, relaxare

Despre Carmelo

Carmelo este un oras care apartine departamentului Colonia, situat in vestul Uruguayului. Carmelo se invecineaza cu Nueva Palmira la nord-vest si cu Colonia del Sacramento la sud-est, cu ajutorul arterei 21. Carmelo este unul dintre orasele mici ale Uruguayului, inregistrand la recensamantul din 2011 o populatie de 18.041 de locuitori.

In secolul 17, in timpul dominatiei spaniole, a fost construit fortul San Lazaro, la data de 7 aprilie 1527. In anul 1611, Hernando de Saavedra Arias, guvernator al Asuncionului, a preluat teritoriul din imprejurimile raului Arroyo las Vacas. Din cauza faptului ca aceasta asezare era populata, a primit in cele din urma statutul de sat. Ulterior Jose Gervasio Artigas pus bazele, in 12 februarie 1816, orasului actual Carmelo. Acesta este singurul oras de pe teritoriul statului Uruguay care a fost fondat personal de catre eroul national uruguayan.

Orasul este cunoscut pentru podgoriile sale si pentru vinul de calitate care se produce in aceasta zona. In oras, exista doua pieti foarte mari, prima dintre ele fiind Piata Artigas, cu un monument in onoarea lui Jose Artigas, cu biserica Templo Historico del Carmen si cu muzeul orasului. Cealalta piata este cea comerciala, care serveste locuitorilor orasului. Strada principala a orasului este Avril 19, care se uneste cu artera 21 si care duce catre Colonia del Sacramento.

Raul Arroyo de la Vacas traverseaza orasul de la est la sud si serveste drept port pentru oras. Pe malul nordic al raului, se afla portul Carmelo-Tigre, special pentru ambarcatiuni mici, care vin din Argentina pe Rio de la Plata. Exista si un pod care face legatura intre partea nordica a orasului si cea din sud, unde se poate vedea un alt port de dimensiuni mai mici, care gazduieste clubul de iaht. Pe aceeasi coasta, se poate vedea si plaja Sere, impreuna cu un mic parc si cu o gradina zoologica.

Intre Carmelo si Nueva Palmira, exista o intindere de-a lungul raului Uruguay, care are o importanta turistica foarte mare. Ca atractii turistice, se pot vizita Punta Gorda, Zagarzazu sau Colonia Estrella. In Zargazazu, de exemplu, exista un aeroport mic, pentru zboruri private, un hotel de lux de 4 stele si un teren de golf, pentru iubitorii sportului. La nord-vest de Carmelo, se poate vedea Insula Juncal, unde, in trecut, a fost o inchisoare.

Potrivit relatarilor istorice, apele raului Arroyo de las Vacas au fost acoperite de catre un pod. Acesta a fost primul pod construit pe teritoriul Uruguayului si, in acelasi timp, singurul al carui structura se poate misca cu ajutorul unor operatiuni. Langa pod, se gaseste Carmelo Rowling Club, una dintre cele mai frumoase cladiri ale orasului, precum si o alee maiestuoasa, care duce la Hotel Casino, practic aceasta zona reprezentand una dintre cele mai frumoase ale orasului.

Carmelo