Ghid turistic Colonia del Sacramento

Recomandat pentru: istorie, muzee, cultura, arhitectura, relaxare, centrul istoric

Despre Colonia del Sacramento

Colonia del Sacramento este un oras localizat in sud-vestul Uruguayului, in apropiere de Buenos Aires, capitala Argentinei. Colonia del Sacramento este cel mai vechi oras al Uruguayului si in acelasi timp capitala departamentului Colonia, orasul avand o populatie de aproximativ 22.000 de locuitori.

Acest oras surprinde printr-o remarcabila istorie, reprezentand practic cel mai disputat oras din istoria Uruguayului. Orasul a fost fondat in anul 1680 de catre portughezi, insa acest lucru i-au atras pe spanioli, care au incercat sa cucereasca acest oras, facandu-si tabara pe malul opus al raului, si anume in Buenos Aires. Atacurile asupra orasului au avut loc pana in anul 1737, iar orasul a apartinut in nenumarate randuri atat spaniolilor, cat si portguhezilor. In cele din urma, a reajuns pe mainile portughezilor, fiind alaturat Braziliei si redenumit impreuna cu tot statul, provincia Cisplatina.

La 10 ianuarie 1809, inainte de a se proclama independenta Uruguayului, Colonia del Sacramento a primit statutul de oras. In prezent, Colonia del Sacramento s-a extins la nord si est fata de asezarea istorica, insa se pot observa discrepantele din punct de vedere arhitectural, cartierul istoric fiind foarte diferit de asezarile noi din imprejurime, cu nuanta spaniola.

Pentru a ajunge in Colonia del Sacramento, aveti mai multe posibiliati de transport. Zilnic, exista doua curse cu feribotul, care pleaca din Buenos Aires, reprezentand principala conexiune cu Argentina.

Prima dintre cele doua curse apartine companiei de transport Buquebus si dureaza aproximativ o ora, costand in jur de 110 dolari pe loc sau 70 dolari cu rezervare. Cursa se face pe o salupa dotata cu foarte multe facilitati, printre care si acces gratuit la wireless. Cea de a doua cursa costa aproximativ 102 pesos dus-intors si pleaca din Buenos Aires, insa este o cursa mai lenta, care dureaza 3 ore.

Mai exista si varianta mai ieftina, in cazul in care sunteti deja in Uruguay, de unde puteti lua o barca din Tigre pana in Carmelo, iar de acolo, un autobuz care circula din 3 in 3 ore, cu destinatia Colonia. Sunt insa si autobuze directe din capitala Montevideo catre Colonia, a caror curse dureaza aproximativ 3 ore jumatate, in functie de opririle pe care trebuie sa le faca, si costa in jur de 200 de pesos uruguayeni. Este recomandat sa aveti grija la persoanele care spun ca toate biletele de autobuz sunt vandute si nu mai sunt locuri, scopul fiind de a alege ca mijloc de transport taxiurile, care sunt foarte scumpe.

Colonia del Sacramento beneficiaza de o clima subtropicala caracterizata prin veri calduroase si ierni reci, cu ceata si ingheturi frecvente. Temperatura medie anuala a acestei zone este de 17 grade Celsius, iar media de precipitatii este de 1.039 ml.

Principalul punct de atractie al orasului este reprezentat de centrul sau istoric. Barrio Historico (cartierul istoric) a fost desemnat ca fiind patrimoniu national de catre UNESCO. Acesta este vizitat foarte mult de catre argentineni datorita apropierii de Buenos Aires, in special de cei care doresc sa iasa din monotonie si din mediul urban, dar si de turistii care viziteaza intai Buenos Aires, iar apoi ajung aici.

Principalele obiective turistice care pot fi vizitate in Colonia del Sacramento cuprind Porton de Campo, reprezentat de portile vechi ale orasului, impreuna cu podul de lemn. De asemenea, Basilica del Sacramento, construita in intregime din piatra in anul 1808 de catre portughezi, reprezinta una dintre atractiile turistice, pe langa Casa de Nacarello sau Casa del Virrey.

Datorita fluxului anual de turisti in continua crestere, s-au investit foarte multi bani pentru unitati de cazare, restaurante, supermarketuri sau magazine de suveniruri. In special in timpul weekendului, toate restaurantele sunt deschise pentru a primi valul de turisti care vin din Buenos Aires. Printre cele mai vizitate restaurante se numara si“La Bodeguita Del Comercio”, datorita teraselor sale inferioare cu o priveliste minunata asupra raului, dar si pentru specialitatile sale italiane si pentru asado, o delicatesa locala. De asemni, in aceasta zona sunt stabiliti un numar foarte mare de imigranti elvetieni si astfel, pentru turistii europeni, poate fi o surpriza ca pot gasi aici branza elvetiana facuta dupa reteta originala. Ca si unitati de cazare, principalele hoteluri sunt La Mision si Plaza Mayor, impreuna cu hostelurile Sur, Colonial si El Viajero.

Pentru cei care au de gand sa stea mai mult in Colonia del Sacramento, se pot inchiria scutere, pentru a se deplasa mai usor prin oras si pentru a ajunge in anumite zone unde nu poti ajunge cu autobuzul. De altfel, se poate ajunge si pe plaja, unde se poate lua o pauza de la cotidian si sa aveti parte de momente de liniste.

Colonia del Sacramento