Ghid turistic Fray Bentos

Recomandat pentru: muzee, cultura, izvoare termale, golf, relaxare, plaja

Despre Fray Bentos

Fray Bentos este un oras port localizat in vestul Uruguayului, fiind si capitala departamentului Rio Negro. Orasul se afla in apropierea granitei cu Argentina, la 160 kilometri de Buenos Aires si la aproximativ 310 kilometri fata de capitala Montevideo. Orasul a luat fiinta in anul 1859, in urma unui decret, iar in anul 1860, a devenit capitala departamentului Rio Negro.

Orasul a devenit un pilon de baza pentru dezvoltarea statului Uruguay, deoarece aici a luat fiinta prima fabrica de impachetare a produselor din carne de pe teritoriul statului. Industria a inregistrat o crestere enorma datorita facilitatilor de racire prezente in aceasta fabrica, ceea ce a condus la vanzari foarte mari catre restul oraselor din tara. Din punct de vedere economic, in anul 2007 au fost facute investitii de peste un miliard de dolari, pentru a se construi aici o fabrica de celuloza, insa au existat unele probleme datorita unor manifestari din partea cetatenilor argentineni care aveau locuintele langa rau, acestia acuzand fabrica de poluarea raului. Insa, un studiu asupra concentratiei apelor raului, a demonstrat ca acesta nu este poluat, iar fabrica de celuloza a luat fiinta.

Exista trei rute principale care fac legatura intre Fray Bentos si aproape orice colt al Uruguayului. Prima dintre ele face legatura cu vestul litoralului, iar celelalte doua fac legatura cu un nod important de transport, considerat si “coloana vertebrala” a statului. Fray Bentos are legatura directa si cu orasul Gualeguaychu din Argentina, prin intermediul podului Libertador General San Martin.

Clima acestei regiuni este temperata cu nuante accentuate de umiditate, temperaturile variind intre 17 si 20 de grade Celsius pe timpul verii, iar pe timpul iernii, scazand considerabil, uneori chiar inregistrandu-se temperaturi negative.

In Fray Bentos, puteti vizita Muzeul Industriei, care se afla in interiorul fostei fabrici de prelucrare si impachetare a carnii, unde au lucrat aproximativ 8 mii de oameni. Cand s-a decis inchiderea fabricii, autoritatilor li s-a parut o idee foarte buna aceea de a transforma aceasta fabrica intr-un muzeu in care sa se arate turistilor procesul tehnologic de prelucrare a produselor din carne, precum si masinariile care faceau posibil acest proces. De asemenea, la 8 kilometri distanta de oras se poate vizita statiunea Las Canas, faimoasa pentru sporturi nautice, pescuit si plaje bine amenajate.

Pentru impatimitii de fotbal, Fray Bentos are propria liga de fotbal, care este formata din 14 echipe, iar printre cele mai cunoscute se numara Fray Bentos FC, Club Ateltico Anglo si Laureles FC.

Fray Bentos