Informatii utile Uruguay

Date generale


Capitala: Montevideo
Moneda: Peso uruguayan (UYU)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -03:00
Religie: Crestini (57.9%), Alte religii (42.1%)

Uruguay este recunoscuta pentru


relaxare
istorie
plaja
cultura
muzee
gradina zoologica
pescuit

Cand este indicat sa vizitati Uruguay?

Faptul ca Uruguayul este singurul stat din America de Sud situat in intregime in zona temperata, cumulat cu faptul ca relieful este unul neted spre plan, lipsit de formatiuni muntoase, conduce la variatii dese ale temperaturii. Astfel, temperatura medie anuala este de aproximativ 17 grade Celsius si poate ajunge pana la 20 de grade Celsius in nord-est. Desi ciudat pentru o tara din America de Sud, cea mai scazuta temperatura din istoria Uruguayului a fost de -11 grade Celsius, iar cea mai ridicata a fost de 44 de grade. Lunile cele mai favorabile pentru a vizita Uruguayul sunt ianuarie si februarie, atunci cand sunt cele mai ridicate temperaturi, iar de evitat sunt lunile iunie si iulie, deoarece sunt temperaturi scazute.

Temperaturi medii lunare in Uruguay

Transportul intern in Uruguay

Avand in vedere suprafata mica a tarii, durata curselor de autobuz intre orase nu poate fi mai mare de aproximativ trei, patru ore. Organizarea transportului in Uruguay este putin mai aparte, datorita faptului ca Montevideo, impreuna cu localitatile din aria sa metropolitana, inglobeaza aproximativ 1,8 milioane de locuitori, peste jumatate din populatia intregii tari. Astfel, absolut toate cursele pleaca din Montevideo spre diferite orase, insa nu si invers, deci se poate ajunge cu autobuzul dintr-un oras in altul doar din capitala.

Daca doriti sa evitati sa treceti prin capitala, puteti inchiria o masina, pentru a va face mai facila deplasarea in interiorul tarii. Pe fiecare ruta sunt mai multe companii care pot asigura transportul, insa tarifele nu difera cu mult de la una la alta, astfel putand alege cursa care o doriti, in functie de orar. Bilete pentru cursa se pot cumpara de la autogara, in ziua respectiva.

Gastronomia in Uruguay

Datorita faptului ca o ramura importanta a economiei Uruguayului este agricultura, si in special cresterea bovinelor, aici putem gasi o diversitate de preparate din carne de vita. Puteti gusta din mancaruri traditionale, precum churrasco, chivitos, chaja sau bife de chorrizo. Merita incercat si vinul din aceasta zona, care este unul destul de bun, iar principala atractie pentru turisti este un vin popular denumit “medio-medio”, fiind o combinatie intre vin sec si sampanie. Pentru cei care doresc bauturi mai tari, pot incerca grappa si cana, ambele fiind bauturi spirtoase.

Viza turistica pentru Uruguay

Pentru a putea intra in Uruguay, cetatenii romani au nevoie doar de pasapoarte simple, fara viza obligatorie, pentru o perioada de maxim 90 de zile. Pasaportul trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Uruguayului.

Shopping in Uruguay

Principala zona in care se gasesc o multitudine de magazine si de centre comerciale este reprezentata, bineinteles, de capitala Montevideo. Aici, puteti gasi fel de fel de magazine mici si mari, cu articole de imbracaminte in special, industria textila din aceasta tara fiind foarte dezvoltata. De asemenea, tot aici, puteti vizita si cel mai mare centru comercial de pe intreg teritoriul statului, unde se gaseste orice doriti, la preturi accesibile. Marea majoritate a turistilor care sunt interesati de suveniruri, pot gasi si aici, dar in special in Colonia del Sacramento, pentru simplul fapt ca aceasta zona a fost inclusa in patrimoniul UNESCO si pentru ca reprezinta un vestigiu al acestei tari.