Ghid turistic Juan Lacaze

Despre Juan Lacaze

Orasul Juan Lacaze, sau Juan L. Lacaze, este situat in partea de sud-vest a Uruguayului, facand parte din departamentul Colonia. Juan Lacaze este pozitionat la 43 kilometri est de Colonia del Sacramento si la 150 kilometri vest de capitala Montevideo. Orasul are deschidere pe coasta raului Rio de la Plata, gura de varsare a raului Rosario fiind la 10 kilometri est de oras.

Inainte de a se construi asezarea, aici era o zona destul de nefavorabila, datorita raurilor care au gura de varsare in zona si datorita aportului de aluviuni in aceasta zona. Insa natura acestei zone a atras atentia familiei Lacaze, iar, in anul 1884, Juan L. Lacaze a cumparat terenurile din apropierea golfului. Ca urmare, in anul 1885, a luat fiinta o fabrica denumita Lacaze, care se ocupa cu exploatarea carierelor de piatra si de nisip din zona.

Dezvoltarea acestei zone a adus un numar foarte important de oameni, pe de o parte fiind cei care cautau un loc de munca, iar pe alta parte fiind cei doritori sa investeasca intr-o afacere in aceasta zona in curs de dezvoltare. Astfel, in anul 1898, in aceasta zona, a luat viata fabrica nationala de hartie (FANAPEL), impreuna cu fabrica de textile Camponar si Soulas SA, in anul 1903.

De asemenea, s-a construit o cale ferata, pentru a face legatura cu Minuano, unde aveau loc exploatarile pentru piatra, folosita pentru a construi strazile orasului, insa si pentru unele cladiri, cum ar fi cea a congresului din Buenos Aires. Calea ferata a fost extinsa si catre orasul Rosario, in est. In anul 1908, Lacaze a murit in Germania, iar orasul a fost denumit in onoarea sa.

In prezent, fabrica de hartie continua sa fie una dintre principalele surse de venit ale orasului, impreuna cu activitatile comerciale datorate portului cu o adancime de 7 metri, dar si datorita turistilor, care vin aici pentru sporturile nautice ce poti fi practicate in port.

Ca si unitati de cazare, sunt cateva hosteluri in care puteti innopta in oras, insa majoritatea hotelurilor cautate sunt in Colonia del Sacramento, de unde puteti lua autobuze pentru a ajunge in Juan Lacaze.

Dupa cum am mai spus, Juan Lacaze nu este un oras cu multe obiective turistice, insa este cautat pentru activitatile de agrement din aceasta zona, in special pentru sporturile nautice sau pentru plimbari cu barca, cu salupa sau chiar cu yachtul. Majoritatea turistilor vin aici pentru o plimbare in golf, insa sunt si acei vizitatori care vin pentru comertul din port, preturile pentru diversele tipurilor de peste sau pentru fructele de mare fiind foarte mici.

Juan Lacaze