Ghid turistic Maldonado

Recomandat pentru: catedrala, istorie, muzee, cultura

Despre Maldonado

Maldonado, capitala departamentului cu acelasi nume, este localizata in partea de sud a statului Uruguay. Maldonado se invecineaza la sud cu Punta del Este, la sud-est cu Pinares-Las Delicias, iar la nord cu suburbia La Sonrisa. Impreuna cu acestea, formeaza o zona metropolitana foarte populata in special in sezonul estival, Maladonado fiind, in 2011, al 7 lea oras din tara dupa numarul de locuitori. Departamentul Maldonado este, de asemenea, unul destul de mare, pe langa orasul Maldonado incluzand si alte orase, precum Canteras de Marelli, Los Ceibos, Abra de Perdomo, Laguna del Diario.

Maldonado a luat fiinta la data de 19 octombrie 1755, la initiativa lui Joaquin de Viana, guvernator al capitalei Montevideo. Aceasta initiativa a venit dupa ce in zona se instalasera deja un numar de 104 colonisti. Numele orasului a fost initial San Fernando de Maldonado, in onoarea regelui Ferdinand al 6 lea al Spaniei, insa, cand a devenit oras, numele a ramas Maldonado.

Dupa recensamantul din 2011, orasul Maldonado inregistra o populatie de 62.590 de locuitori, iar departamentul Maldonado, o populatie de 105.000, deci peste jumatate din populatia totala a departamentului este detinuta de catre orasul Maldonado.

In Maldonado se poate ajunge foarte usor, in special din orasele invecinate, precum Piriapolis, Pan de Azucare, San Carlos, Barra de Maldonado si Punta del Este. Aeroporturile Capitan Corbeta si Curbelo International ofera turistilor atat zboruri interne, cat si internationale.

Climatul din aceasta zona este unul temperat, chiar bland, pe toata perioada anului. In timpul iernii, temperaturile ajung la 10 grade Celsius, in timp ce, pe timpul verii, temperaturile se incadreaza intre 25 si 30 de grade Celsius. Orasul surprinde prin diversitatea peisajelor geografice pe care acest areal le inglobeaza, in imprejurimile orasului existand de la dealuri, paduri, pana la plaje si, bineinteles, marea.

In afara diversitatii peisajelor din oras, acesta este vizitat de catre turisti si pentru cateva obiective turistice importante, precum Catedrala San Fernando de Maldonado, Turnul del Vigia, El Puente de la Barra si Cuartel de Dragones.

Catedrala San Fernando de Maldonado este o cladire construita in stilul neo-clasic in jurul anului 1801, fiind inaugurata in octombrie 1895, de catre Arhiepiscopul Montevideului, Mariano Soler. Magnificul altar a fost proiectat de catre Antonio Veiga, cu care a castigat doua premii importante la expozitia organizata in Buenos Aires din anul 1882. Vizavi de catedrala, se afla piata San Fernando de Maldonado, care gazduieste anual numeroase evenimente culturale, cum ar fi congrese, concerte.

Turnul del Vigia a fost construit in jurul anilor 1800, la ordinul ministrului Rafel Perez del Puerto, pentru a servi la observarea activitatii navelor din port sau din apropierea golfului. Turnul este cea mai inalta constructie din oras, de unde exista o priveliste superba asupra orasului. Turnul del Vigia este construit din caramida, avand o baza patrata de 5 metri si o inaltime de 13 metri.

Cunoscut si sub numele de Podul Leonel Viera, El Puente de la Barra este un pod deasupra raului Arroyo Maldonado, situat la aproximativ 10 kilometri de orasul Punta del Este. Poate fi descris ca fiind un pod cu doua ondulari, sau cum ii spun localnicii “o camila cu doua cocoase”. Initial, a fost construit de catre arhitectul Leonel Viera in 1965, insa era foarte mic pentru un trafic destul de aglomerat si s-a decis constructia unui pod identic langa acesta, in anul 2003. Astfel, acum sunt doua poduri identice unul langa altul, ambele avand sensuri de circulatie diferite. Este considerat una dintre minunile ingineriei, fiind cunoscut si sub numele de “pod rulant”.

Cuartel de Dragones este un alt element de vazut din punct de vedere arhitectural, constructia sa fiind terminata in anul 1797, iar ce surprinde, in momentul de fata, este originalitatea vechii constructii. Cladirea a fost proiectata initial ca o baraca militara pentru trupele Blandengues si consta intr-un anumit numar de camere, precum si o capela, toate asezate intr-o curte mare.

Maldonado