Informatii utile Maldonado

Date generale


Moneda: Peso uruguayan (UYU)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -03:00

Maldonado este recunoscuta pentru


catedrala
istorie
muzee
cultura

Cand este indicat sa vizitati orasul Maldonado?

Perioadele in care turistii aleg sa viziteze orasul sunt reprezentate de lunile ianuarie si februarie, datorita temperaturilor ridicate din aceste luni. Astfel temperaturile in aceste luni ajung in jurul valorilor de 25 – 30 grade Celsius, insa Maldonado spre deosebire de restul statului Uruguay, poate fi vizitat si in restul anului, deoarece in aceasta zona, chiar si iarna, temperaturile nu sunt negative, ci in jur de 5-10 grade Celsius.

Modalitati de plata in Maldonado

Peste toata suprafata statului, moneda oficiala a Uruguayului este pesoul uruguayan, insa se poate plati si in euro sau in dolari. De obicei, patronii restaurantelor si magazinelor sunt foarte multumiti atunci cand au clienti, avand o politica foarte flexibila asupra modalitatii de plata, deci nu este o problema daca se plateste in valuta. Se pot schimba banii la case de schimb sau la banci, in Maldonado existand cateva case de schimb in apropierea pietei San Fernando de Maldonado.

Transportul intern in Maldonado

Maldonado nu este un oras foarte mare, insa exista autobuze care asigura deplasarea pentru locuitori si pentru turisti in sezonul estival in interiorul orasului. De obicei, turistii aleg sa inchirieze scutere sau biciclete pentru a se plimba prin oras, insa sunt si foarte multi turisti care prefera doar sa mearga prin oras, pentru a se bucura de ospitalitatea localnicilor si pentru a afla mai multe despre acesta. Pentru cei care doresc mai mult confort, se pot inchiria si masini de la DW Rent a Car, pe timp de o zi, o saptamana sau chiar mai mult, in functie de sederea in oras.

De asemenea, speciala pentru turisti este si o cursa dus-intors cu autobuzul pe cele doua poduri ondulate, una dintre emblemele orasului si totodata unul dintre “magnetii” turismului din zona. Se organizeaza si mici croaziere in larg pentru turistii carora le plac asemenea curse.

Viza turistica in Maldonado

Normele pentru viza turistica in acest oras sunt aceleasi cu cele ale statului Uruguay, astfel cetatenii romani au nevoie doar de pasaport, pentru o vizita de maxim 90 de zile, iar pasaportul trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni de la data intrarii pe teritoriul statului.

Shopping in Maldonado

In afara de multitudinea de magazine mici care se gasesc pe fiecare straduta, cum ar fi magazinele de suveniruri, cele alimentare sau cele cu articole textile, pentru cei care cauta un centru comercial in apropierea orasului, exista doua variante. Se poate alege centrul comercial din Punta del Este, care este destul de aproape de Maldonado si care detine o diversitate de produse.

Maldonado