Ghid turistic Nueva Palmira

Despre Nueva Palmira

Nueva Palmira este un oras localizat in sud-vestul statului Uruguay, care face parte din departamentul Colonia. Orasul este situat pe malul estic al raului Uruguay, la aproximativ 86 kilometri distanta de capitala departamentului Colonia, Colonia del Sacramento.

Nueva Palmira a luat fiinta in anul 1831, initial fiind un satuc denumit Higueritas, fondat de catre Felipe Santiago Torres Leiva, un preot care a pus bazele acestei asezari. Asezarea a devenit, in anul 1920, oras, iar numele a fost schimbat din Higueritas in Nueva Palmira, dupa unul dintre orasele antice din Siria, Palmira.

Orasul inglobeaza o populatie de aproximativ 10000 de locuitori, insa, in ciuda acestui fapt, este considerat al doilea port comercial ca importanta din Uruguay, primul fiind cel din Montevideo. De-a lungul tarmului, sunt dispuse mai multe plaje, cum ar fi Higuerita, Eolo, Corbacho sau Los Vascos, ceea ce ofera si facilitati de andocare pentru iahturi. In nordul orasului, de-a lungul tarmului, se gaseste renumita statiune Balneario Brisas del Uruguay. Aceasta statiune este dotata cu plaje amenajate cu nisip alb si cu fel de fel de facilitati, pentru a oferi turistilor un sejur de neuitat. Statiunea este cautata in special pentru linistea si confortul pe care il ofera, impreuna cu tratamentele balneare, fiind in acelasi timp un spa de lux.

Apropierea de aceste plaje foarte bine amenajate si destul de extinse, face ca aceasta zona sa fie foarte cautata din punct de vedere turistic. In special, a crescut turismul nautic, datorita conditiilor naturale din port, si in acelasi timp de apropierea de Buenos Aires.

Datorita imbinarii peisajelor intr-un mod atat de perfect, geografia acestei zone este unica.

Strazile principale ale orasului sunt General J.G Artigas si Fellipe Fontana, care “taie” orasul in doua, de la sud-est catre nord-vest, unindu-se apoi cu ruta 21, la Carmelo. O alta artera principala a orasului este strada Chile, care se uneste cu ruta 21 in Dolores, din departamentul Soriano.

Cele mai importante si mai frumoase piete ale orasului sunt Piata celor 33 de Patrioti si Piata Artigas, in cea din urma putandu-se vedea si o statuie mareata a lui Jose Gervasio Artigas si biserica orasului. Mai exista inca o piata, de dimensiuni mai mici, destinata posibilitatilor de agrement, Piata de Deportes.

Ca unitati de cazare pentru cei care doresc sa ajunga in Nueva Palmira, au posibilitatea de a innopta in oras la Posada al Natural Punta Gorda sau la Casa-Chic Hotel de Campo, cele doua mari hoteluri ale orasului. Sau, se poate alege sa se innopteze in Colonia del Sacramento, datorita faptului ca este destul de aproape de Nueva Palmira, la aproximativ 2 ore de condus cu masina sau 3 ore cu autobuzul.

Nueva Palmira